Quantcast
Φέσσας: Η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες - enikonomia.gr
share

Φέσσας: Η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες

δημοσιεύτηκε:

 «Η Ελλάδα σταδιακά αλλάζει και παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας στο διεθνές συνέδριο του Economist, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, με συνδιοργανωτή τον Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχάνων BDI.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Φέσσας «παρά την επίπονη διαδικασία της συνεχούς προσαρμογής της χώρας μας, οφείλουμε σήμερα να δούμε τη μεγάλη εικόνα: η Ελλάδα μετασχηματίζεται σταδιακά σε μια οικονομία διαφορετική, γεμάτη με επενδυτικές ευκαιρίες».

Ο κ. Φέσσας στην παρουσίασή του επιχείρησε να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα και απόψεις που είναι ευρύτατα διαδεδομένες στο εξωτερικό, σχετικά με το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ «η Ελλάδα σταδιακά κατάφερε να πλησιάσει σε όρους ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν και έχει ακόμη αρκετό δρόμο να καλύψει.»

Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ο κ. Φέσσας, τονίζοντας ότι η γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής είναι ζωτικής σημασίας και “χτυπώντας το καμπανάκι” του κινδύνου προς την Κυβέρνηση και τους “Θεσμούς” ότι πρέπει να αποφευχθούν υπερβολές σε φορολογικά μέτρα που θα βαθύνουν περισσότερο την ύφεση.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Φέσσας τόνισε ότι βασικές αιτίες της αργοπορίας της Ελλάδας να βγει από την κρίση είναι η έλλειψη πολιτικής συναίνεσης, οι αδύναμοι θεσμοί, οι πελατειακές σχέσεις, καθώς και η ταύτιση των μεταρρυθμίσεων μόνο με τη δημοσιονομική πειθαρχία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.