Quantcast
Φέσσας: Χρειάζεται κλίμα εμπιστοσύνης για να έρθουν επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Φέσσας: Χρειάζεται κλίμα εμπιστοσύνης για να έρθουν επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Στη διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης, που θα κτιστεί με αξιοπιστία και σοβαρότητα, πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.

Ο ίδιος θεωρεί πως ξένα επενδυτικά κεφάλαια θεωρούν ελκυστικούς κλάδους στους οποίους η Ελλάδα έχει στρατηγικά πλεονεκτήματα όπως ο τουρισμός και οι μεταφορές (logistics), αλλά και στη βιομηχανία.

Στους συγκεκριμένους τομείς, καθώς και άλλους που δημιουργούνται ευκαιρίες, πρέπει να τοποθετηθούν κεφάλαια άνω των 100 δισ. ευρώ (τα 80 δισ. θα προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα) ώστε να υπάρξει το επενδυτικό σοκ που χρειάζεται η χώρα επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Ο Θ. Φέσσας θεωρεί πως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε η πολιτική σταθερότητα καθώς το 80% του πολιτικού κόσμου θεωρεί πως το μέλλον της χώρας βρίσκεται εντός της Ευρώπης.

Πρόσθεσε πως από τις συνομιλίες που είχε ο ίδιος τους τελευταίους μήνες με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωζώνης διαπίστωσε πως ουδείς επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Όμως θέλουν να συνδιαλέγονται με μια χώρα στην οποία λειτουργεί το κράτος δικαίου και σέβεται τους κανόνες της συνύπαρξης εντός Ευρώπης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.