Quantcast
Φίλης: «Στις Βρυξέλλες έγινε ένα πραξικόπημα με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση» - enikonomia.gr
share

Φίλης: «Στις Βρυξέλλες έγινε ένα πραξικόπημα με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση»

δημοσιεύτηκε:

«Στις Βρυξέλλες έγινε ένα πραξικόπημα με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση. Το δίλλημα του κ. Τσίπρα ήταν ανάμεσα σε μια σκληρή συμφωνία και σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας», δήλωσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Φίλης στον REAL FM 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι: «Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην χρεοκοπήσουμε. Αυτό το πραξικόπημα δεν έχει τελειώσει ακόμη, με στόχο να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Οι δανειστές μας επιθυμούν να τελειώνουν με το πείραμα του ελληνικού λαού. Ακόμη και να μην καθυστερούσαμε τώρα στην διαπραγμάτευση, πάλι θα σχεδιάζανε το Grexit».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Το πραξικόπημα έχει εξελιχθεί στην Ελλάδα και οι πιστωτές θέλουν να ανατρέψουν τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και προσωπικά τον κ. Τσίπρα. Αυτό είναι το σχέδιο τους. Η απώλεια της δεδηλωμένης  θα πέσει μόνο με ψήφους αριστερών Βουλευτών. Είναι ένας επώδυνος και σκληρός συμβιβασμός. Εάν το εφαρμόσει  η κυβέρνηση  θα έχει θετικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό».

Στο ερώτημα που τέθηκε εάν οι 30 + βουλευτές δεν θα στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση και αυτή θα συνεχίζει να υπάρχει ως μειοψηφία, ο κ. Φίλης είπε: «Θέλει σκέψη, να δούμε και τι θα πουν τα άλλα κόμματα. Δεν πάμε να αποδράσουμε  με εκλογές. Θέλουμε η χώρα να μπει σε μια σταθερή πορεία, μετά μπορεί να  ζητήσουμε λαϊκή επιβεβαίωση».

«Ο κ.Τσίπρας είναι εθνικό κεφάλαιο για την δημοκρατία τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εάν καταστεί αυτό της χώρας τότε ο πρωθυπουργός θα χάσει αυτό το πλεονέκτημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο εάν είναι χειρότερο το μνημόνιο αυτό που επακολουθεί σε σύγκριση με τα άλλα που εφαρμόστηκαν, ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με έμφαση πως: «Δεν είναι  το χειρότερο  μνημόνιο, μην ξεχνάμε ότι δόθηκαν 65 δισεκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του ελληνικού λαού στα  προηγούμενα μνημόνια».

Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι: «Δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερος συνασπισμός ΝΔ με Α. Τσίπρα διότι αυτό σημαίνει αναίρεση δημοψηφίσματος, πρόκειται για στοιχεία ανωμαλίας αλλά και για συγκυβέρνηση».

Τέλος στο ερώτημα που τέθηκε ποιο είναι το νόημα δημοψηφίσματος αφού ο ελληνικός λαός ψήφισε «Όχι» και επικρατεί « Ναι», ο κ. Φίλης ανέφερε ότι: «Θα ήταν χειρότερα εάν δεν μεσολαβούσε αυτή η διαδικασία, θα είχε ανατραπεί η κυβέρνηση. Έχουμε πάρει μεγάλο δάνειο και το αναπτυξιακό πακέτο έχει να κάνει με Γιούνγκερ και Ντράγκι. Πρόκειται για ένα σκληρό μνημόνιο».

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.