Quantcast
Financial Times: Εμφυλιοπολεμική εκδίκηση ακροαριστερών η εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Financial Times: Εμφυλιοπολεμική εκδίκηση ακροαριστερών η εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Τα ακραία αριστερά κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν την εκλογική νίκη ως εκδίκηση αναφέρουν οι Financial Times με άρθρο του Tony Barber την Τρίτη.

Με αναφορές στον Πλάτωνα και στην επικράτηση του ορθολογισμού επί των παράλογων επιθυμιών των ανθρώπων, ο συντάκτης του άρθρου των Financial Times σημειώνει ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή μπορεί να μπλοκαριστεί σε μια αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων που συνθέτουν το συνασπισμό αυτό μεταξύ λογικής και παραλογισμού.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παράφωνη συλλογή δογματικών μαρξιστών, πιστών οπαδών του Τσε Γκεβάρα, αποστατών από το ΠΑΣΟΚ και άλλα παρόμοια κόμματα της αριστεράς. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώσει στις εκλογές μπορεί να διευρυνθούν οι μεταξύ τους αντιφάσεις. Ο κ Τσίπρας θα βρεθεί σίγουρα κάτω από την πίεση της άκρας αριστεράς του κόμματός του.

Μερικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν την νίκη στις εκλογές ως μια εκδίκηση για τη στρατιωτική ήττα που υπέστησαν οι κομμουνιστές από τις ΗΠΑ και τους Βρετανούς στην Ελλάδα του 1946-1949 την περίοδο του εμφύλιου πόλεμου. Βλέπουν την Ελλάδα στην εποχή του ευρώ ως θύμα των πονηρών της πλουτοκρατίας, ντόπιων και ξένων. Μιλούν λιγότερο πειστικά από ό, τι ο κ Τσίπρας για την επιθυμία του να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Αντίθετα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές με λιγότερες από 150 έδρες, ο κ Τσίπρας θα μπορεί πιθανότατα να βασιστεί σε ένα από τα πολλά μετριοπαθή κεντροαριστερά κόμματα για να τα ενώσει σε ένα συνασπισμό ή να παρέχει κοινοβουλευτική στήριξη για μια κυβέρνηση μειοψηφίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.