Quantcast
Φίσερ: Η Μέρκελ έχει τεράστιες δυσκολίες στη Γερμανία για το τρίτο πακέτο στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Φίσερ: Η Μέρκελ έχει τεράστιες δυσκολίες στη Γερμανία για το τρίτο πακέτο στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Την πιο δύσκολη στιγμή κατά τη θητεία της στην Καγκελαρία βιώνει αυτή τη στιγμή η Άγκελα Μέρκελ» τόνισε στον Guardian ο συνδιευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου του Βερολίνου, Άρθουρ Φίσερ.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε κατά πόσο η Καγκελάριος μπορεί να αντέξει τις φωνές της αντιπολίτευσης μέσα στο ίδιο το κόμμα της για να περάσει ένα τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα από την Bundestag, όταν οι περισσότεροι τάσσονται ενάντια σε αυτό;», ενώ συνέχισε λέγοντας πως:

«Αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στο εσωτερικό που θα μπορούσαν να δώσουν τέλος ακόμη και στην θητεία της στην Καγκελαρία».

Ο Φίσερ υποστήριξε ακόμη πως η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα με το δημοψήφισμα, τις κλειστές τράπεζες και τα υπόλοιπα γεγονότα είχε σημαντικό αντίκτυπο εντός και εκτός συνόρων.

«Οι Γερμανοί δεν θέλουν να πετούν τα λεφτά τους χωρίς να ξέρουν πού πάνε»

Είπε επίσης, ότι οι Γερμανοί ήταν πρόθυμοι μέχρι πρότινος να στηρίξουν την Ελλάδα, αλλά πλέον έχουν το αίσθημα ότι τα λεφτά τους πάνε στο πουθενά.

«Στους Γερμανούς αρέσει η βεβαιότητα. Επενδύουμε πολλά στο πρόγραμμα και στην πειθαρχία για τα πάντα, ακόμη και για το αν οι καρέκλες ταιριάζουν και προσαρμόζουν καλά κάτω από τα τραπέζια, μας αρέσει πολύ η σιγουριά. Άρα δε μας αρέσει να πετάμε τα λεφτά μας όταν δεν ξέρουμε πού καταλήγουν».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.