Quantcast
Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει την δυνατότητα να κυβερνήσει έως το 2019 - enikonomia.gr
share

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει την δυνατότητα να κυβερνήσει έως το 2019

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τη διάθεση αλλά και τη δυνατότητα να κυβερνήσει έως το 2019, δήλωσε μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ενόψει της ψηφοφορίας επί του προϋπολογισμού.

Μάλιστα, απαντώντας σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν πως η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταφέρει το βάρος της πολιτικής της σε άλλα κόμματα με το πρόσχημα της συναίνεσης και πρωτίστως  στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Κουτσούκο, ο κ. Φλαμπουράρης είπε «εγώ δεν είπα τίποτα για συναίνεση», ούτε για συμμετοχή άλλων κομμάτων στις ευθύνες ο λαός με την ψήφο του έδωσε στην κυβέρνηση.

Για τον  προϋπολογισμό ανέφερε ότι είναι ο πρώτος που φέρνει η κυβέρνησή μας και πως «αντικατοπτρίζει την πολιτική μας, της κυβέρνησης της αριστεράς».

Όπως είπε, «ο λαός θέλει να αλλάξουν τα κακώς κείμενα  και για αυτό μας ψήφισε δύο φορές.

Θέλουμε την αλλαγή των πάντων στην Ελλάδα», συμπληρώνοντας πως ο χρονικός ορίζοντας της στρατηγικής μας δεν είναι βραχυχρόνιος ξεπερνά ακόμα και αυτό της 4ετίας.

Κάνοντας αναφορά στο κυβερνητικό έργο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει την αναγνώριση της μη βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, τη μείωση των δημοσιονομικών στόχων αλλά και τη νομοθέτηση της πρώτης δέσμης προαπαιτούμενων, με τρόπο «όσο το δυνατό πιο επωφελή, ειδικά για τα εισοδήματα των ασθενέστερων».

Μάλιστα, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι για να κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να συμφωνηθεί το νέο πλαίσιο  για το ασφαλιστικό, λέγοντας χαρακτηριστικά

«για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πρέπει  να λύσουμε το ασφαλιστικό, ένα σχέδιο για ένα σύστημα  μακροχρόνια βιώσιμο, ενώ ταυτόχρονα να μη γίνει καμία μείωση των συντάξεων.

Αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε και τη πετύχουμε».

Ακόμη, για την αξιολόγηση ανέφερε ότι ξεκινά η συζήτηση για το σχέδιο των κόκκινων δανείων, αλλά και για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τονίζοντας πως δεν υπάρχει η έννοια ξεπούλημα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.