Quantcast
Φλαμπουράρης: «Ναι» σε εναλλακτικούς χώρους για hot spots αν πληρούν τα κριτήρια - enikonomia.gr
share

Φλαμπουράρης: «Ναι» σε εναλλακτικούς χώρους για hot spots αν πληρούν τα κριτήρια

δημοσιεύτηκε:

Δεκτική είναι η κυβέρνηση σε εναλλακτικές προτάσεις των δημοτικών αρχών και τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη χωροθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων.

Αυτό μετέφερε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στους δημάρχους Παιονίας και Δέλτα, Χρήστο Γκουντενούδη και Μίμη Φωτόπουλο με τους οποίους είχε συνάντηση σήμερα και στην οποία συμμετείχε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας «προϋπόθεση αποτελεί οι χώροι αυτοί να πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια και να υπάρχουν οι σχετικές βεβαιώσεις παραχώρησης».

Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε ο υπουργός, ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής και καταγραφής καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης (hot spots) μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά.

Εφόσον, όμως, οι δημοτικές αρχές υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους, τα κέντρα μετεγκατάστασης θα μεταφερθούν στους νέους χώρους το συντομότερο δυνατό, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.