Quantcast
Forbes: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι απελπιστική - enikonomia.gr
share

Forbes: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι απελπιστική

δημοσιεύτηκε:

Μπορεί η  Ελλάδα να έχει κερδίσει τετράμηνη παράταση από τους πιστωτές, αλλά η κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική, και όλοι το ξέρουν, κυρίως οι κύριοι χρηματοδότες της Ευρώπης, οι Γερμανοί, αναφέρει σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη το Forbes.

«Όπως θα έχετε μόλις μάθει, η ικανότητά σας να εκβιάσετε τους πιστωτές σας είναι κλάσμα μόνο του τι συνήθιζε να είναι. Οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες και άλλοι είχαν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι πολίτες σας δεν σας έχουν εμπιστοσύνη, όπως αποδεικνύεται από τις μαζικές αναλήψεις μετρητών από τις ελληνικές τράπεζες και την έξοδο κεφαλαίων από την Ελλάδα προς υποτιθέμενα ασφαλέστερα καταφύγια».

Ακόμη, το Forbes επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να έχουν δίκιο στις ενστάσεις τους για αύξηση του ήδη τρομακτικού 23% ΦΠΑ, και έχουν δίκιο όταν λένε ότι το τωρινό πρόγραμμα δεν λειτουργεί, «αλλά οι ιδέες σας –υψηλότεροι φόροι στους {πλούσιους}, περισσότεροι κυβερνητικοί γραφειοκράτες, σχεδόν καμία ιδιωτικοποίηση, αύξηση του κατώτατου μισθού- είναι χειρότερες».

«Εάν είστε σοβαροί για την διάσωση της χώρας σας και των ανθρώπων από μια πιο φοβερή οικονομική καταστροφή, υπάρχουν βασικά βήματα που πρέπει να πάρετε τα οποία θα προωθήσουν άμεσα την οικονομική ανάπτυξη, δίνοντάς σας παράλληλα την ανεκτίμητη πολιτική ευκαιρία να πείτε στην τρόικα που να πάνε».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν τρόποι για να σταματήσει η Ελλάδα να ζητάει βοήθεια. Αυτοί είναι η μείωση των φόρων στα προσωπικά εισοδήματα στο 10%, και τον ΦΠΑ στο 15%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.