Quantcast
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Αρχίζουν οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων - enikonomia.gr
share

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Αρχίζουν οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων

δημοσιεύτηκε:

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων του Δήμου Αλεξανδρούπολης που επλήγησαν από τις φωτιές. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής οι ενδιαφερόμενοι πυρόπληκτοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού επί της οδού Καρτάλη 2, Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2551350168, 2551350255 και 2551350239.

Φωτιά στον Έβρο: Καταγραφή και επιχορήγηση επιχειρήσεων – αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις φωτιές

Διευκρινίσεις επί της διαδικασίας της δήλωσης – καταγραφής και επιχορήγησης των επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση ισχύουν τα εξής:

Οι επιχειρήσεις και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, επιχορηγούνται από τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η Περιφέρεια είναι αρμόδια να συγκροτήσει επιτροπές καταγραφής ζημιών που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις δηλαδή γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, (με την εξαίρεση ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή), που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων.

Μετά την οριοθέτηση της περιοχής ως πυρόπληκτη η Περιφέρεια αποστέλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά των επιχειρήσεων στο αναφερόμενο υπουργείο, το οποίο προχωράει στον έλεγχο τους και καταβάλει στους δικαιούχους την επιχορήγηση.

Τι καλύπτει η επιχορήγηση των πληγέντων επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Η επιχορήγηση καλύπτει υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και των αποθηκευμένων προϊόντων, τα οποία καταγράφηκαν ως κατεστραμμένα.

Δεν επιχορηγούνται κτιριακές ζημιές από την Κρατική Αρωγή. Για κτιριακές ζημιές σε επιχειρήσεις οι πληττόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται με αίτησή τους στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας, Ναυαρίνου 28, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Τηλέφωνο επικοινωνίας Γραμματεία: 2310417586 κ. Τζουβάρα και κ. Τζίκας, η οποία είναι η αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής.

Η επιτροπή καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις επιχειρήσεις (εμπορικές) του Δήμου Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που επλήγησαν από την πυρκαγιά, δέχεται αιτήσεις στο κτήριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα ‘Έβρου, στην Καραολή και Δημητρίου 40, στον 1ο όροφο στο γραφείο 3, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 25513 50513 και 50510, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αυτοψίες.

Οι επιτροπές καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις αγροτικές επιχειρήσεις των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου δέχονται αιτήσεις από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους κατά τόπους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, όπως επίσης στην Κοινότητα Μάκρης, στη Δημοτική Ενότητα Φερών και στη Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.