Quantcast
"Φωτιά" βάζει ξανά στο πολιτικό σκηνικό το Σκοπιανό - Η κόντρα Μαξίμου-ΝΔ και ο νέος "πόλεμος" Καμμένου-Κοτζιά - enikonomia.gr
share

“Φωτιά” βάζει ξανά στο πολιτικό σκηνικό το Σκοπιανό – Η κόντρα Μαξίμου-ΝΔ και ο νέος “πόλεμος” Καμμένου-Κοτζιά

δημοσιεύτηκε:

Φουντώνει η κόντρα που ξεκίνησε στη Βουλή μετά την καταγγελία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε το Σκοπιανό με τις συντάξεις.

«Είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, είτε να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα» κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ το Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από το «θράσος να καταγγείλει ότι Πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργούεπισημαίνεται: «Χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να καταγγείλει ότι ο Πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις. Επειδή δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει καταλάβει τι είπε, τον καλούμε είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, είτε να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα. Ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συναλλαγή με τον Πρωθυπουργό για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα; Αναμένουμε άμεσα απαντήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι», απάντησε στο Μαξίμου η ΝΔ με μια λακωνική ανακοίνωση.

«Η ΝΔ δεν τολμά ούτε να επαναλάβει τα όσα χυδαία είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης περί συναλλαγής, ούτε όμως και να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτή ακριβώς είναι η συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τους θρασύδειλους», ανταπάντησε ο Μαξίμου, επιμένοντας.

«Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να κατονομάσει τους ηγέτες που συμμετείχαν στη «συναλλαγή» με τον Πρωθυπουργό, τους οποίους εξάλλου θα συναντήσει στην αυριανή προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκτός φυσικά εάν επιλέξει να μην πάει για να γλιτώσει το φιάσκο», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της η κίνηση Πράττω, της οποίας επικεφαλής είναι ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καλεί τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής ΆμυναςΠάνου Καμμένουαπό τοβήμα της Βουλής“περί πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ” και τονίζει ότι θα εναντιωθεί στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής.

“Καλούμε τον υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αποδοκιμάσει, άμεσα και δημόσια, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τη συκοφαντική δήλωσή του, χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, περί “πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ”. Η δήλωση του εταίρου της κυβέρνησης, υιοθετεί ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, πλήρως τα ακροδεξιά μυθεύματα για «Μυστική Διπλωματία της ελληνικής Κυβέρνησης», καθώς και την απαράδεκτη ύβρι της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «συναλλαγών».

Το ΠΡΑΤΤΩ, για άλλη μια φορά, δηλώνει, ότι θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής που υιοθετεί τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας”, αναφέρει η ανακοίνωση του κινήματος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας από το βήμα της βουλής άφησε σαφείς αιχμές για τον τέως υπουργό Εξωτερικών λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει γιατί ο ίδιος ο κ. Ζάεφ παρά τις προσπάθειες που έκανε η ελληνική πλευρά να βρεθεί μια λύση, με συνεχείς του δηλώσεις, αναιρεί την ίδια τη συμφωνία. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία με τον κ. Κοτζιά κάτω από το τραπέζι. Τέτοια συμφωνία όμως εμείς δεν γνωρίζουμε και είναι ξεκάθαρο ότι όσο επαναλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, μακεδονικό έθνος, μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει περίπτωση τέτοια συμφωνία να κυρωθεί από ελληνική πλευρά. Και χαίρομαι για τη δημόσια θέση που πήρε ο πρωθυπουργός σήμερα, που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η ελληνική πλευρά να δεχθεί καμία ερμηνεία περί μακεδονικής εθνότητας . Εμείς προχωράμε παρακάτω, καμία χρήση του όρου Μακεδονία” .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.