Quantcast
Freedom pass: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Πώς θα υποβάλλονται - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Freedom pass: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πώς θα υποβάλλονται – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Γύρω στις 18 με 20 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση της άυλης ψηφιακής κάρτας των 150 ευρώ, το λεγόμενο freedom pass στους νέους 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν με την πρώτη δόση, όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Ο ίδιος τόνισε ότι “η πλατφόρμα για να μπορούν να κάνουν αιτήσεις είτε όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, είτε όσοι θα κάνουν από εδώ και πέρα την πρώτη δόση… θα είναι έτοιμη 18 με 20 Ιουλίου. Θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις, 20 Iουλίου το αργότερο. Με το που θα κάνουν την αίτησή τους και θα γίνεται η διασταύρωση ότι πραγματικά έχει γίνει ο εμβολιασμός, έπειτα από 24 ώρες θα υπάρχει η πίστωση του ποσού με μια άυλη ψηφιακή κάρτα”.
Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, οι δικαιούχοι θα πρέπει να εισέρχονται στην εφαρμογή προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους με τους κωδικούς του taxisnet, ωστόσο όσοι δεν τους έχουν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση και στα ΚΕΠ. Επίσης ξεκαθάρισε ότι ο δικαιούχος δεν θα μπορεί να κάνει ανάληψη των χρημάτων της κάρτας αλλά και ούτε να τα μεταφέρει σε κάποιον άλλο τραπεζικό λογαριασμό. Τα χρήματα αυτά μπαίνουν σε λογαριασμό ο οποίος δημιουργείται μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό που προορίζεται το freedom pass”.
Θα υπάρχει εφαρμογή μέσω e-εμπορίου και μέσω POS που θα μπορεί ο δικαιούχος να κάνει τη συναλλαγή του σε συγκεκριμένους τομείς όπως έχει ανακοινωθεί (στον τουρισμό, στις μεταφορές και στον πολιτισμό). Θα ανακοινωθούν επίσης, συγκεκριμένοι ΚΑΔ δραστηριοτήτων στους οποίους μπορεί ο δικαιούχος να ξοδέψει τα χρήματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.