Quantcast
FT: Επικίνδυνη επένδυση οι τράπεζες στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

FT: Επικίνδυνη επένδυση οι τράπεζες στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι ελληνικές τράπεζες προετοιμάζονται για την τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση τους σε πέντε χρόνια και σύντομα θα aποκαλυφθεί κατά πόσον οι επενδυτές είναι έτοιμοι να τις υποστηρίξουν αναφέρουν οι Financial Times.

Δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιώτες επενδυτές και τα χρήματα της κυβέρνησης έχουν εξαλειφθεί καθώς οι μετοχές των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών έχουν χάσει έως και 99% της αξίας τους κατά τα πέντε τελευταία χρόνια.

Η άντληση κεφαλαίων δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση της ποιότητας των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών και τα τεστ αντοχής του κεφαλαίου τους τα οποία θα καθορίσουν πόσα κεφάλαια χρειάζονται. Αλλά όρεξη των επενδυτών είναι ήδη υπό αξιολόγηση αναφέρουν χαρακτηριστικά οι FT.

Ορισμένοι μέτοχοι αναμένουν πως η ΕΚΤ θα «παίξει» με ασφάλεια και θα αναγκάσει τους δανειστές να πάρει περισσότερα από τα 25 δισ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Ελλάδα.

Οι ‘Ελληνες τραπεζίτες από την άλλη μεριά ελπίζουν ότι η επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι η τελευταία.

Ωστόσο η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να γίνει πριν το τέλος του 2015 καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει «κούρεμα» σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ το οποίο αναμένεται να πλήξει τις μικρές επιχειρήσεις αναφέρουν οι FT…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.