Quantcast
FT: Η Ελλάδα ετοιμάζεται για χρεοκοπία, το Μαξίμου προμηνύει... απογοήτευση! - enikonomia.gr
share

FT: Η Ελλάδα ετοιμάζεται για χρεοκοπία, το Μαξίμου προμηνύει… απογοήτευση!

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα προετοιμάζεται να δηλώσει χρεοκοπία, εκτός και αν καταφέρει να φτάσει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της έως τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται ανθρώπους που ενημερώθηκαν – όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα – για τις σκέψεις της κυβέρνησης. H κυβέρνηση διαμηνύει πως θα τους απογοητεύσει…

Ειδικότερα στο δημοσίευμα των FT αναγράφεται χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην πληρώσει μην προχωρήσει στις πληρωμές ύψους 2,5 δισ.ευρώ προς το ΔΝΤ τον Μάιο και τον Ιούνιο, αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία, είπαν.

“Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου…Αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της δόσης του πακέτου διάσωσης, δεν υπάρχει εναλλακτική…(εκτός από την χρεοκοπία)”, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος σύμφωνα με τις FT.

Μια ελληνική χρεοκοπία θα αποτελούσε ένα άνευ προηγουμένου σοκ για την ευρωζώνη, πέντε μόλις χρόνια  αφότου η Ελλάδα έλαβε τα δύο πρώτα πακέτα-διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ ύψους 245 δισ ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα.

 

Διαψεύδει το Μαξίμου

Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία –το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές.  Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση σύμφωνα με κύκλους από το Μαξίμου.

Η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου».

Έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου (εκλογές), η 28η Φεβρουαρίου (ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά), η 9η Απριλίου (δόση προς ΔΝΤ).

Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου!

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.