Quantcast
FT: Η επιλογή της Lazard προμηνύει σκληρές διαπραγματεύσεις - enikonomia.gr
share

FT: Η επιλογή της Lazard προμηνύει σκληρές διαπραγματεύσεις

δημοσιεύτηκε:

Στην επιλογή της Lazard από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών ως συμβούλου για ζητήματα δημοσίου χρέους αναφέρεται το κεντρικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times.

«Η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard ως σύμβουλο για ζητήματα σχετικά με το βάρος του χρέους της, καθώς προετοιμάζεται να συμμετάσχει σε συνομιλίες με την τρόικα που επέβλεψε το πρόγραμμα διάσωσης των τελευταίων τεσσάρων ετών» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο παράλληλα σημειώνει:

«Η επιλογή της Lazard δείχνει ότι η νέα κυβέρνηση προετοιμάζεται για σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα».

Στο δημοσίευμα περιγράφεται η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη μετά την εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Υπογραμμίζεται πως η υπομονή των Ευρωπαίων αξιωματούχων- και κυρίως των Γερμανών-δείχνει να εξαντλείται, την ώρα που η ελληνική πλευρά δείχνει ανυποχώρητη ως προς την αναδιαπραγμάτευση του χρέους και την λήξη των συνομιλιών με την τρόικα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται πως είναι στρατηγικής σημασίας η επιλογή της Lazard ως συμβούλου για ζητήματα δημοσίου χρέους: 

«Η Lazard υπήρξε σύμβουλος της  Ελλάδας στη συμφωνία για το αρχικό πακέτο διάσωσης το 2012. Η εισηγμένη στις ΗΠΑ επενδυτική τράπεζα έχει μια μακρά ιστορία στην παροχή συμβουλών για υπερχρεωμένες κυβερνήσεις και υπερχρεωμένους δήμους, όπως στις περιπτώσεις της Αργεντινής , του Ιράκ , της Ακτής Ελεφαντοστού και της Νέας Υόρκης.».

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.