Quantcast
FT: Η ανάδυση της Ελλάδας τραβά το βλέμμα της BlackRock - enikonomia.gr
share

FT: Η ανάδυση της Ελλάδας τραβά το βλέμμα της BlackRock

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρώπη είναι μια περίπλοκη υπόθεση και σπάνια χωρίς προβλήματα, όπως οι επενδυτές σε ισπανικό ενεργητικό μπορούν σήμερα να πιστοποιήσουν.

Όμως καθώς η τελευταία πολιτική κρίση ταράσσει τη Μαδρίτη, η BlackRock εξέδωσε μια αξιοσημείωτη ανάλυση για μια σειρά από χώρες της ηπείρου, περιλαμβανομένης αυτής με μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα: την Ελλάδα.

Ο οίκος περιγράφει τη χώρα ως αναδυόμενη και υποστηρίζει ότι η επιτυχημένη επιστροφή στις χρηματαγορές μετά την τρίτη αξιολόγηση «θα ξεκλειδώσει σημαντική επενδυτική ζήτηση».

Ο Chris Colunga της BlackRock’s Emerging Europe PLC σημειώνει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί «εντέλει» να κριθεί επιλέξιμο για ένταξη στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ΕΚΤ (QE), «εξασφαλίζοντας στην κυβέρνηση χαμηλότερο κόστος εξυπηρέτησης και καθησυχάζοντας τους επενδυτές».

Μαζί με την ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να απομακρυνθούν από τις ανησυχίες για τη φερεγγυότητά τους, υποστηρίζει ο Colunga.

Διαβλέπει «χώρο για ουσιώδη βελτίωση» στις μετοχές των τραπεζών που τελούν υπό διαπραγμάτευση στο ελληνικό χρηματιστήριο και δείχνουν φθηνές έναντι των ανταγωνιστριών τους.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων είναι επίσης αισιόδοξος για τη Ρωσία, επικαλούμενος τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, τον πληθωρισμό που είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθώς και την ελκυστικότητα των υψηλών μερισμάτων.

Εν τω μεταξύ η επιστροφή του πληθωρισμού στις οικονομίες της κεντρικής Ευρώπης σημαίνει ότι η προοπτική αύξησης επιτοκίων αποτελεί επενδυτική ευκαιρία για πολωνικές, τσεχικές και ουγγρικές τράπεζες.

Πηγή: Financial Times, Euro2day.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.