Quantcast
FT: Ο Σαμαράς παλεύει να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μακριά από την εξουσία - enikonomia.gr
share

FT: Ο Σαμαράς παλεύει να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μακριά από την εξουσία

δημοσιεύτηκε:

Στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της προεδρικής εκλογής αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times με τον τίτλο «Ο πόλεμος δηλώσεων κλιμακώνεται καθώς ο Σαμαράς παλεύει να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο κόλπ». Επισημαίνεται πως οι Έλληνες βουλευτές διανύουν ένα σαββατοκύριακο μεγάλης έντασης, καθώς καλούνται να αποφασίσουν αν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αν θα προκαλέσουν πρόωρες εκλογές οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Στην ανάλυση των Financial Times γίνεται εκτενής αναφορά στα ….μαθηματικά της προεδρικής εκλογής τα οποία φαίνεται να μην βγαίνουν για την κυβέρνηση, αφού όπως υπογραμμίζεται η κυβέρνηση χρειάζεται ψήφους για να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας, όμως η Δημοκρατική Αριστερά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν δηλώσει πως δεν θα υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, οι Financial Times αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την τελική δόση των 172 δισεκατομμυρίων  και ποια θα είναι η στάση του αναφορικά με την προληπτική γραμμή στήριξης. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.