Quantcast
FT: Πιέσεις στη Μέρκελ ώστε να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

FT: Πιέσεις στη Μέρκελ ώστε να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Γερμανίδα Καγκελάριος  Mέρκελ  από τον κυβερνητικό συνασπισμό της, προκειμένου να διατηρήσει σκληρή στάση στην Ελλάδα εν όψει της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο.

Οι φωνές που ζητούν αυστηρή στάση, έρχονται από το συντηρητικό μπλοκ CDU/CSU αλλά και από τους Σοσιαλδημοκράτες συμμάχους της, και αναδεικνύουν το περιορισμένο περιθώριο που έχει η ίδια για ελιγμούς.

Οι FT αναφέρουν ότι στην 7μερή της προηγούμενης εβδομάδας όλοι έκαναν λόγο για επίτευξη συμφωνίας αλλά διαφωνούσαν για το περιεχόμενο.

Την στάση της Merkel υποστήριζαν οι Volker Kauder (επικεφαλής της κ.ο. του CDU ο οποίος απέκλεισε άλλο πρόγραμμα πέραν του υφιστάμενου) και Thomas Oppermann (SPD), ο οποίος περιμένει σήμερα τη λίστα των μεταρρυθμίσεων από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη τη δημοτικότητα των δύο κυβερνήσεων στο εσωτερικό τους, για τους εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Στην Ελλάδα γιατί υποσχέθηκε το τέλος της λιτότητας, και στη Γερμανία γιατί υπόσχεται να μην προσφέρει περισσότερα κεφάλαια διάσωσης στην Αθήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.