Quantcast
FT: «Στην εντατική» η αγορά τιτλοποιήσεων της Ευρώπης - enikonomia.gr
share

FT: «Στην εντατική» η αγορά τιτλοποιήσεων της Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

«Η αγορά τιτλοποίησεων της Ευρώπης κατέγραψε το χειρότερο τρίμηνο, όσον αφορά τις νέες πωλήσεις, τα τελευταία πέντε χρόνια, καταδεικνύοντας την συνεχιζόμενη πτωτική πορεία της βιομηχανίας παρά τις προσπάθειες των φορέων άσκησης πολιτικής να αναθερμάνουν τον τομέα», σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times και προσθέτουν:

«Κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, πουλήθηκαν τιτλοποιημένα προϊόντα 14,3 δισ. ευρώ, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τα μέσα του 2011. Οι δημόσιες εκδόσεις έπεσαν από τα 19,7 τρισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης για τις Χρηματοοικονομικές Αγορές στην Ευρώπη».

Παράλληλα υπογραμμίζεται: «Η τιτλοποίηση – η συλλογή ενυπόθηκων στεγαστικών και άλλων δανείων και το πακετάρισμα τους σε ομολογιακούς τίτλους με διαφορετικά επίπεδα ρίσκου – ήταν κάποτε μια ακμαία βιομηχανία στην Ευρώπη, αλλά έχει δεχθεί πλήγμα μετά την χρηματοπιστωτική κρίση.

Η πτώση της δραστηριότητας σημειώνεται παρά τις προσπάθειες των Βρυξελλών να επαναφέρουν αυτήν την κατηγορία στοιχείων ενεργητικού, την οποία αντιμετωπίζουν ως μια βασική πηγή χρηματοδότησης για όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγοράζει τιτλοποιημένα δάνεια (ABS) από το τέλος του 2014 ως μέρους του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού που έχει σχεδιαστεί για την τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.