Quantcast
FT: Το φαινόμενο Netflix και οι προσκλήσεις της διεθνούς επέκτασης - enikonomia.gr
share

FT: Το φαινόμενο Netflix και οι προσκλήσεις της διεθνούς επέκτασης

δημοσιεύτηκε:

Τα οφέλη, αλλά και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η αμερικανική εταιρεία διανομής τηλεοπτικού περιεχόμενου μέσω Διαδικτύου Netflix η οποία αποφάσισε να επεκταθεί ταυτόχρονα σε 130 χώρες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα αναφέρουν οι FT.

Η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας Netflix, που δραστηριοποιείται στη μετάδοση τηλεοπτικών σειρών και ταινιών μέσω Διαδικτύου, για ταυτόχρονη επέκταση σε 130 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εξέπληξε αρκετούς αναλυτές.

Η διοίκηση της Netflix βλέπει περιθώρια ανάπτυξης σε μεγάλες αγορές, όπως η Λατινική Αμερική, που δεν έχει αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός στη συνδρομητική τηλεόραση.

Αντίθετα, εκτιμάται πως θα αποδειχθεί δυσκολότερη η διείσδυσή της σε αγορές της Δυτικής Ευρώπης που κυριαρχούν τα δορυφορικά «μπουκέτα» όπως το Sky, κλπ.

Επιπλέον, θα είναι πρόκληση η διαχείριση του περιεχομένου καθώς πλέον δραστηριοποιείται σε χώρες με διαφορετικές θρησκευτικές και άλλες αντιλήψεις.

Η κίνηση της Netflix θεωρείται από κάποιους αποτέλεσμα του εντονότερου ανταγωνισμού που αντιμετώπιζε στην αγορά των ΗΠΑ.

Πηγή: Financial Times, Euro2day.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.