Quantcast
Γ. Ανωμερίτης: «Το ΤΑΙΠΕΔ υπονόμευε το έργο του ΔΣ του ΟΛΠ» - enikonomia.gr
share

Γ. Ανωμερίτης: «Το ΤΑΙΠΕΔ υπονόμευε το έργο του ΔΣ του ΟΛΠ»

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή επίθεση κατά του ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης για την πολιτική ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

«Χαίρομαι γιατί παρουσιάζω για 5η συνεχή χρονιά (2010- 2014) μια ακόμη κερδοφόρο χρήση και θετικά βήματα στην πρόοδο των αναπτυξιακών σχεδίων μας. Βήματα που θα ήταν ταχύτερα αν το έργο του ΔΣ του ΟΛΠ δεν υπονομευόταν μετά το 2013 από το ΤΑΙΠΕΔ σε σειρά σημαντικών αποφάσεών του…».

Σύμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη, «δυστυχώς για τη λιμενική βιομηχανία και τον ΟΛΠ Α.Ε. οι αποφάσεις πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ ΑΕ σε έναν και μόνο ιδιώτη μέτοχο- διαχειριστή είναι και άφρονες και οικονομικά καταστροφικές της προσπάθειας ανάπτυξης του τόπου.

Και είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις αυτές θα κριθούν και αντισυνταγματικές στο ΣτΕ και αντιευρωπαϊκές από την Ε.Ε. Κατά την πρόβλεψή μου οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης μέσω πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ δεν πρόκειται να ευοδωθούν. Από το 2012 παγίως το δηλώνω με κάθε ευκαιρία».

Στο μεταξύ, εξελέγη το νέο ΔΣ του Οργανισμού με νέο επικεφαλής να αναλαμβάνει ο κ. Γ. Κούβαρης. Καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ αναμένεται να τοποθετηθεί ο Σταύρος Κυραμαργιός ενώ εκτελεστικές αρμοδιότητες αποκτά και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Λιάγκος.

Η σημερινή γενική συνελευση του OΛΠ εξέλεξε, επίσης, ως νέα μέλη του Δ.Σ. τους Σταμάτη Κοιλάκο, Γιώργο Ροίδη, Βασίλη Κορκίδη, Σταύρο Δρακονταϊδή, Αποστολία Φράγκου, Γιώργο Καστελάνο και Ολυμπία Τσαλικίδου. Στο διοικητικό συμβούλιο παραμένουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κ.κ. Γεωργίου και Γεωργακόπουλος αλλά και ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μόραλης. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.