Quantcast
Γ. Παπανδρέου: Θα «σκίσουμε» το μνημόνιο που είναι εκτός πραγματικότητας - enikonomia.gr
share

Γ. Παπανδρέου: Θα «σκίσουμε» το μνημόνιο που είναι εκτός πραγματικότητας

δημοσιεύτηκε:

Το μήνυμα ότι το Κίνημα θα επιδιώξει συνεργασίες έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας από τη Λαμία, υπογραμμίζοντας ότι «το βαθύτερο αίτιο της κρίσης δεν είναι το Μνημόνιο», αλλά «αυτά που μας έφεραν το Μνημόνιο», πετώντας με τον τρόπο αυτό βολές -για ακόμα μία φορά- κατά της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Είναι όλη αυτή η αδικία και η πελατειακή λογική που μας έφεραν στο Μνημόνιο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση και προς τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά ότι «μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση αλλά εφάρμοσε ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας χωρίς να κάνει σοβαρές αλλαγές στη χώρα», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «θέλει τώρα να μείνουμε στο ευρώ χωρίς να κάνουμε επίσης σοβαρές αλλαγές στο κράτος, στις δομές».

«Όσο για την λιτότητα, λέει ότι θα “σκίσει” το μνημόνιο, είναι εκτός πραγματικότητας», υπογράμμισε.

«Το κίνημά μας έχει καθαρή ταυτότητα… χωρίς να γίνουμε παρακολούθημα κανενός. Η χώρα θα πάει μπροστά χτίζοντας γερά θεμέλια», είπε ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στον Ανδρέα Παπανδρέου θυμίζοντας ότι δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο «του βολέματος», αλλά ένα δύσκολο δρόμο, «όπως ο Ανδρέας, το 1974».

«Τώρα πρέπει να μας δοθούν οι απαραίτητες ανάσες για να αντιμετωπίσουμε εμείς, με δικό μας σχέδιο, το πραγματικό πρόβλημα της χώρας. Το πελατειακό κατεστημένο και το πολιτικο-οικονομικό σύστημα που το στήριζε. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Εμείς θα το αλλάξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κινήματος.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκ νέου στο σχέδιο που έχει το κόμμα για την Ελλάδα, αλλά και τις σκέψεις για την ελάφρυνση του χρέους επισημαίνοντας ότι «το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να πετύχουμε μία νέα σημαντική ελάφρυνση του χρέους, χρειάζεται ένα εθνικό μέτωπο, μία μεγάλη συμφωνία», ενώ επανέφερε την πρόταση για έκδοση ευρωομολόγου.

«Ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πακέτο ενεργειών που μπορεί να γίνει άμεσα αποδεκτό από τους εταίρους μας και θα οδηγήσει στη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους. Θα σημάνει χαμηλότερες δαπάνες για τόκους και θα επιτρέψει να έχουμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε οι πόροι αυτοί να πηγαίνουν στην ανάπτυξη και τη στήριξη των ασθενέστερων τάξεων της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

«Με τη δική μας εγγύηση για αυτές τις μεγάλες αλλαγές, εμείς, για να κλείσει αυτός ο μεγάλος κύκλος της κρίσης, θα ζητήσουμε την στήριξη της ΕΕ και για αυτές αλλά και για να αναπνεύσει ο τόπος οικονομικά και να μπορέσουμε να τις πετύχουμε», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.