Quantcast
Γ. Σακελλαρίδης: Η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της» - enikonomia.gr
share

Γ. Σακελλαρίδης: Η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της»

δημοσιεύτηκε:

Τη θέση της κυβέρνησης, ότι την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος οφείλει να την υπερασπίζεται η ίδια, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έμεινε ικανοποιημένη από τις εξηγήσεις που έδωσε η πλευρά του κ. Στουρνάρα, όσον αφορά στο ζήτημα που προέκυψε με βάση σχετικό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, το Σάββατο.

 «Είναι ζήτημα της ΤτΕ να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της», τόνισε και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα είναι στο χέρι της, να λάβει όλα αυτά τα μέτρα ώστε ζητήματα τέτοιου τύπου, εάν ισχύουν, να μην λαμβάνουν χώρα.

Ερωτηθείς σχετικά με τους αριθμούς που διέρρευσαν, είπε ότι όταν βγαίνει κάτι τέτοιο, στο βαθμό που ισχύει, από την ΤτΕ το ζητούμενο δεν είναι να μείνεις στους αριθμούς αλλά στη συγκεκριμένη πράξη και στο κατά πόσο αυτό είναι ηθικό και συμβατό με την χρηστή διοίκηση των κεντρικών τραπεζών, στο πλαίσιο του ερυωσυστήματος. «Προφανώς εμείς αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε -και στην πράξη και με συναντήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα μεταξύ κυβερνητικών στελεχών με τον κ. Στουρνάρα-, είναι μια σχέση που να σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ, αλλά παράλληλα να προωθεί τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος», είπε.

Για το εάν βοηθούν σε μια τέτοια κατεύθυνση τέτοιου τύπου αποκαλύψεις μέσω δημοσιευμάτων, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι «εμείς περιμέναμε και ενδεχομένως να περιμένουμε τις κινήσεις της ΤτΕ, ώστε να μην υάρχουν ξανά τέτοιου είδους πρακτικές», συμπληρώνοντας ότι σίγουρα κάτι τέτοιο θα βοηθούσε σε μια καλύτερη σχέση. Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι προφανώς η ΤτΕ μπορεί να δίνει στοιχεία, δεν μπορεί όμως να τα παρουσιάζει με ένα τρόπο τόσο πολιτικά χρωματισμένο, στο βαθμό που το έχει κάνει.

Όσον αφορά καταγγελία του site «the toc», την οποία μετέφερε συντάκτης του ιστότοπου, ότι το μέηλ που δημοσιεύτηκε είναι «αποτέλεσμα υποκλοπής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας» και ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει ελέγξει αν αυτή η πληροφορία αποτελεί «αποτέλεσμα ηλεκτρονικής υποκλοπής», ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να κάνει αυτού του τύπου την έρευνα. Αντίθετα, είπε, είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να απαντήσει, εάν και πόσο ευσταθεί αυτό το δημοσίευμα, και αυτό έκανε. Υπογράμμισε ακόμα, ότι η κυβέρνηση καλείται να παίρνει θέση πάνω σε εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα και έτσι σχολίασε και το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Επισήμανε δε, ότι προφανώς η κυβέρνηση είναι εναντίον οποιασδήποτε μορφής υποκλοπής.

Είπε ακόμα ότι από εκεί και πέρα αν τίθεται ζήτημα υποκλοπής, αυτό ειναι κάτι που πρέπει να καταγγελθεί και πως οι καταγγελίες δεν γίνονται προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά προς τη δικαιοσύνη. Επιπλέον είπε, ότι εάν τίθεται ζήτημα υποκλοπής ή αντιδεοντολογικής δημοσιογραφικής πρακτικής, αυτό θα πρέπει να το δει η ΕΣΗΕΑ και ενδεχομένως και η Δικαιοσύνη.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.