Quantcast
Γ. Τόλιος: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η διακοπή καταβολής τόκων - enikonomia.gr
share

Γ. Τόλιος: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η διακοπή καταβολής τόκων

δημοσιεύτηκε:

Το ενδεχόμενο διακοπής της καταβολής τόκων και τοκοχρεολυσίων για το δημόσιο χρέος δεν αποτελεί προσωπική θέση αλλά επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Γιάννης Τόλιος, στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, στον απόηχο της πολύκροτης τοποθέτησής του περί ενδεχόμενης διακοπής εξυπηρέτησης του χρέους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Skai.gr τόνισε: «Δεν τα λέω εγώ. Είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τα προηγούμενα έτη, αλλά στην πρόσφατη διακήρυξή μας για τις ευρωεκλογές».

Σημείωσε δε ότι, λίγο έμμεσα, στοχοποιείται ως πρόσωπο, εν μέσω δηλώσεων στελεχών της Κουμουνδούρου πως δεν αποτελεί κύριο πρόσωπο στο κόμμα.

«Καμιά φορά συμβαίνει να ξεχνάμε την επίσημη θέση του κόμματος και να λεμε την άποψη μας», σχολίασε, εξηγώντας πως μονο κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να ερμηνευτεί η στοχοποίηση».

Eξάλλου σύμφωνα με το Newsit.gr μιλώντας και στο Ν. Ευαγγελάτο, ο κ. Τόλιος προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω για το τι θα πρέπει να κάνει τυχόν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση σύγκρουσης με τους δανειστές. «Η Ελλάδα θα βγάλει έντοκα γραμμάτια που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες καταθέτες όχι υποχρεωτικά».

 

«Χρεοκοπία – ε, και;»

Υπό τον παραπάνω τίτλο αναφέρεται η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στις πρόσφατες δηλώσεις του μέλους της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τόλιου στο κανάλι Action24, στις οποίες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διακόψει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων σε περίπτωση αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι «ο προεκλογικός αγώνας στην Ελλάδα έχει αρχίσει και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θεωρείται φαβορί.

Τι θέλει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η ανακοίνωση ότι θα διακόψει την εξυπηρέτηση του χρέους ανησυχεί τους πιστωτές της Ελλάδας αλλά και ολοένα περισσότερους Έλληνες». Όπως επισημαίνεται, το ενδεχόμενο να διακοπεί η εξυπηρέτηση του χρέους «θα ήταν παιχνίδι με τη φωτιά, καθώς η προοπτική να επικρατήσει η ριζοσπαστική αριστερά στις εκλογές σε τρεις εβδομάδες, επιτρέπει την αναβίωση της συζήτησης περί ‘Grexit’, μίας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.