Quantcast
Γ. Τσίπρας: Το ΥΠΕΞ θα αναπτύξει την ελληνική οικονομική διπλωματία - enikonomia.gr
share

Γ. Τσίπρας: Το ΥΠΕΞ θα αναπτύξει την ελληνική οικονομική διπλωματία

δημοσιεύτηκε:

Το ΥΠ.ΕΞ. θα προχωρήσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας με βάση επιτυχημένα διεθνή παραδείγματα και με ταυτόχρονο εξορθολογισμό των σχετικών δομών και ενεργειών ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Γιώργος Τσίπρας που μίλησε, στις 4 Νοεμβρίου 2015, στο Πολυσυνέδριο «Capital & Vision – Εξωστρέφεια και Ελληνική Οικονομία: Η ώρα της ανασυγκρότησης».

Ο Γ.Γ. Δ.Ο.Σ. υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης στρατηγικού σχεδιασμού για την ελληνική εξωστρέφεια – δεδομένων, μάλιστα, των ιδιαιτέρων παραμέτρων της ελληνικής οικονομίας – ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει σαφή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε εξαγωγικούς κλάδους που δεν λειτουργούν με βέλτιστο τρόπο. Τόνισε, δε, ότι, αντίθετα με κάποιες αντιλήψεις, οι υψηλές εξαγωγές ορισμένων χωρών της Ε.Ε. με πληθυσμιακό και οικονομικό μέγεθος ανάλογο με εκείνο της Ελλάδας οφείλονται ακριβώς σε αυτόν τον κεντρικό σχεδιασμό που ακολουθούν οι χώρες αυτές.

Τέλος, ο κ. Γ.Γ. Δ.Ο.Σ. έκανε μνεία στην απαιτούμενη αναβάθμιση στις συνέργειες τομέων και φορέων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με σκοπό τον απαραίτητο συντονισμό με τα ζητούμενα της πραγματικής οικονομίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.