Quantcast
Γαλλία: Επιστρέφει στην ανάπτυξη η οικονομία στο γ΄ τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Επιστρέφει στην ανάπτυξη η οικονομία στο γ΄ τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Οι χαμηλές τιμές και το κόστος δανεισμού στην Γαλλία οδήγησαν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης οδηγώντας την χώρα στην ανάπτυξη στο γ΄ τρίμηνο του 2015.

Το γαλλικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,3% στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το β΄ τρίμηνο όταν η οικονομία είχε μείνει στάσιμη, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Insee. Τα αποτελέσματα ήταν αντίστοιχα των προσδοκιών των οικονομολόγων.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,3% ενώ η διετής πτώση στις επενδύσεις των νοικοκυριών επιβραδύνθηκε. Η ανάπτυξη των γαλλικών επιχειρηματικών επενδύσεων επιταχύνθηκε στο γ΄ τρίμηνο.

Η βελτίωση του ΑΕΠ υποστηρίζει την προσδοκία της γαλλικής κυβέρνησης ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης του ισχυρότερου έτους ανάπτυξης από το 2012 που ανέλαβε ο Francois Hollande.

Ωστόσο, η ανάπτυξη του 2015 θα είναι ανεπαρκής για να έχει μια σημαντική επίδραση στα διψήφια ποσοστά ανεργίας. Η γαλλική κυβέρνηση από μόνη της παραμένει επιφυλακτική και έχει διατηρήσει την επίσημη εκτίμησή της για το ΑΕΠ του έτους, στο 1% μόλις, παρά τις ενδείξεις για βελτίωση τους καλοκαιρινούς μήνες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.