Quantcast
Γάλλος υπουργός Οικονομικών: Ναι σε διαπραγμάτευση με τη νέα κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Γάλλος υπουργός Οικονομικών: Ναι σε διαπραγμάτευση με τη νέα κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Θετικός σε διαπραγματεύσεις με την νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τόσο για τη διαχείριση του μεγάλου χρέους της χώρας, όσο και για την επέκταση του προγράμματος στήριξης, εμφανίσθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Τόκιο.

Ο Σαπέν αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και κάλεσε τα κράτη της ευρωζώνης να σεβαστούν το αποτέλεσμα τους.

«Αυτό που πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι η σταθερότητα της ευρωζώνης», τόνισε και προσέθεσε πως όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, το ορθό είναι να γίνουν συζητήσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Όλα τα πιθανά θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε αυτές τις συζητήσεις μεταξύ της νέας κυβέρνησης και της ΕΕ.

Βέβαια, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις, αλλά έχουν ήδη κάνει αρκετές, και θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη εντός της ευρωζώνης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το Grexit ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη νομισματική ένωση, καθώς κανένα από τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την εξουσία δεν υποστηρίζει την έξοδο από το ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.