Quantcast
Γεννηματά: Είμαστε ενεργά και μαχητικά αντίθετοι στα μέτρα που εντείνουν την ύφεση - enikonomia.gr
share

Γεννηματά: Είμαστε ενεργά και μαχητικά αντίθετοι στα μέτρα που εντείνουν την ύφεση

δημοσιεύτηκε:

Από το βήμα της συνεδρίaσης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η Φώφη Γεννηματά απάντησε στην κριτική που ασκείται από την κυβέρνηση ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το Μνημόνιο και αρνείται να στηρίξει τους εφαρμοστικούς νόμους λέγοντας ότι «ψηφίσαμε επί της αρχής το πλαίσιο της συμφωνίας και αρκετά προαπαιτούμενα το καλοκαίρι, για να αποτραπεί το Γκρέξιτ και η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».

Προσέθεσε ότι ως Δημοκρατική Συμπαράταξη «είμαστε ενεργά και μαχητικά αντίθετοι στα μέτρα που εντείνουν την ύφεση, δημιουργούν νέες κοινωνικές αδικίες και οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας».

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Θα στηρίξουμε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Όπως πράξαμε πρόσφατα στη Βουλή ψηφίζοντας τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Θα στηρίξουμε με προτάσεις και πρωτοβουλίες, όλες τις προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους. Οι οποίες βέβαια ως τώρα παρά τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα, έχουν μείνει στην απόφαση του Eurogroup του 2012.

Καταψηφίζουμε τους νέους φόρους για τους αγρότες, τους μισθωτούς, τα ελληνικά νοικοκυριά, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στην εκπαίδευση. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε προτάσεις αποδόμησης του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, που οδηγούν σε συντάξεις αναξιοπρέπειας και μάλιστα για ανθρώπους που έχουν πληρώσει πολλά χρόνια εισφορές στο ΙΚΑ.

Καταδικάζουμε την έλλειψη κάθε μέριμνας για τη δημόσια εκπαίδευση, τα δημόσια νοσοκομεία, τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αποκαλύπτουμε τις τεράστιες καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ, την έλλειψη κάθε αναπτυξιακού και επενδυτικού σχεδιασμού, την εγκατάλειψη των μικρομεσαίων και των αγροτών. Αυτά δεν συγκροτούν αριστερή ή προοδευτική πολιτική. Δεν θα έκανε τίποτε διαφορετικό μια άκρως συντηρητική κυβέρνηση».

Κάνοντας αναφορά στη σημερινή ιστορική μέρα, όπως τη χαρακτήρισε, της 34ης επετείου από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, η κ. Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «ο Δον Κιχώτης (Βαρουφάκης) αποδείχθηκε Σάντσο Πάντσο και ο Τσε Γκεβάρα (Τσίπρας) κατέβασε άρον άρον την παντιέρα της επανάστασης και σήκωσε λευκή πετσέτα».

Την κατηγόρησε, επίσης, ότι επιδιώκει νέο κοινωνικό διαχασμό και τόνισε: «Ούτε μπορούν να μιλούν για ηθική, όταν κάθε λίγο “σκάνε” υποθέσεις απόκρυψης πόθεν έσχες, εξυπηρέτησης ημετέρων και προσωπικών συμφερόντων, όταν πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα αλαζονείας. Αν πράγματι θέλουν διαφάνεια, αξιοκρατία και πάταξη της διαπλοκής, εμείς πρώτοι θα στηρίξουμε.Για τα πάντα, και τους πάντες, χωρίς κανένα συμβιβασμό».

Σημείωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί μια νέα αρχή για μια Νέα Ελλάδα. «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη σηματοδοτούν πια τον τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα, το πραγματικά νέο μέσα και έξω από τη Βουλή», είπε η κ. Γεννηματά επαναλαμβάνοντας πρός όλες τίς κατευθύνσεις ότι «δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε άλλοθι και δεκανίκι, ούτε εφεδρεία και ρεζέρβα κανενός. Ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ας το χωνέψουν όλοι. Και ιδιαίτερα όσοι φαντασιώνονται ή επεξεργάζονται σενάρια».

Σχετικά με την ευρύτερη συμπόρευση στο χώρο της Κεντροριστεράς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η ενότητα και η κοινή πορεία του χώρου δεν εξασφαλίζονται με συνεννοήσεις «κορυφής», με διαβουλεύσεις σε κλειστά γραφεία, με κατανομή ρόλων. «Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών, δημιουργώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα τη στηρίξουμε και θα προχωρήσουμε με αυτήν εντός και εκτός Βουλής», σημείωσε και ανακοίνωσε ότι συγκροτείται Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για εμβάνθυση της προγραμματικής-πολιτικής σύγκλισης των χώρων που τη συγκροτούν και τη διερεύνηση της δυνατότητας διεύρυνσης της συμπαράταξης και συμπόρευσης με άλλες πολιτικές, κοινωνικές δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες του χώρου της κεντροαριστεράς.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι την άνοιξη του 2016 προγραμματίζεται Εθνική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.