Quantcast
Γεωργαντάς: Διευκρινίσεις για τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεωργαντάς: Διευκρινίσεις για τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Νέες διευκρινίσεις για τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση γιατί κάποιος που νόσησε μία φορά τον Οκτώβριο και μία φορά τον Δεκέμβριο δεν μπορεί να ξαναβγάλει πιστοποιητικό νόσησης, απάντησε ότι ότι όταν νοσήσει κάποιος μέσα στο ίδιο τρίμηνο δύο φορές θεωρείται ως μια νόσηση .

” Άρα εδώ ισχύει το πιστοποιητικό νόσησης από τον Οκτώβριο. Τώρα πρέπει να δει τι θα κάνει με τον εμβολιασμό. Ο ΕΟΔΥ έχει βγάλει συγκεκριμένες οδηγίες. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι εάν στο δίμηνο νοσήσει κάποιος πάει συν 3 μήνες”.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι “η νόσηση που γίνεται μέσα στο ίδιο τρίμηνο θεωρείται ως μία νόσηση”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει

Για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης ισχύουν τα εξής:

-Όσοι είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν θετικό rapid test ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν θετικό μοριακό έλεγχο (PCR τεστ)

Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται ως εξής:

α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για COVID-19, εντός 14 ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο,

β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test).

Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο, με την επιφύλαξη των δύο επόμενων εδαφίων.

Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 5.7.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) παραμένουν σε ισχύ έως 180 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και πάντως όχι πέραν της 31ης.1.2022.

Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η.11.2021 έως και τις 4.12.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) διαρκεί 90 ημέρες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.