Quantcast
Γεωργιάδης: Δεν θα επιστραφούν πρόστιμα στους ανεμβολίαστους - Τι είπε για το κόστος του εμβολίου στα φαρμακεία - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Δεν θα επιστραφούν πρόστιμα στους ανεμβολίαστους – Τι είπε για το κόστος του εμβολίου στα φαρμακεία

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα επιστραφούν τα ποσά των προστίμων που επιβλήθηκαν στους πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν για τον COVID, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν στην Αμερική ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει τα φοιτητικά δάνεια. Αυτοί που πλήρωσαν τα φοιτητικά δάνεια δεν είναι άδικο που τα πλήρωσαν; Παρόμοιες αποφάσεις λαμβάνουν όλα τα κράτη» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και είπε πως «εάν το πρόστιμο για τον COVID είχε μπει τότε στη λογική να εισπράξει λεφτά το κράτος, τότε θα σας έλεγα πως κακώς διαγράφουμε τώρα το πρόστιμο. Το πρόστιμο για τον COVID ποτέ δεν μπήκε με εισπρακτική λογική αλλά μπήκε τότε για να πιέσει μια ομάδα πολιτών να εμβολιαστεί. Εμβολιάστηκαν; Εμβολιάστηκαν. ‘Αρα καλώς μπήκε το πρόστιμο; Καλώς μπήκε».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «σε κάθε απόφαση του κράτους που διορθώνει μια προηγούμενη απόφαση, κάποιοι αδικούνται. Αυτή είναι σωστή λογική της σειράς των πραγμάτων. Εάν η λογική μας ήταν δεν λαμβάνουμε καμία απόφαση προς τα πίσω, τότε δεν μπορούσε κανείς να κυβερνήσει κανένα κράτος».

«Σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, σε 14 χώρες (όπως στην Γαλλία, στην Αγγλία και στην Ισπανία) το εμβόλιο πλέον για τον COVID γίνεται και στα φαρμακεία. Λέμε λοιπόν δεν είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε το δίκτυο των 12 χιλιάδων φαρμακείων για να επεκτείνουμε τους εμβολιασμούς αφού ξέρουμε ότι αυτό σώζει ζωές , αποφορτίζει την κίνηση στα νοσοκομεία και ελαφρύνει το εθνικό σύστημα υγείας;» σημείωσε μεταξύ άλλων.

“Το εμβόλιο θα γίνεται στο φαρμακείο με συμμετοχή 5 ευρώ” 

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν το εμβόλιο για  COVID θα γίνεται στο φαρμακείο με συμμετοχή 5 ευρώ. «Η αρχική σκέψη είναι ότι θα διατηρηθούν όλα τα κανάλια του εμβολιασμού  όπως ισχύουν σήμερα με το e-embolio σε όλες τις δημόσιες δομές δωρεάν. Όποιος θέλει θα μπορεί να πηγαίνει να το κάνει δωρεάν όπως το κάνει σήμερα σε όλες τις δομές. Αλλά όποιος επιλέξει να το κάνει σε φαρμακοποιό ή σε γιατρό, τότε αυτοί θα έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους πολίτες μια έξτρα αμοιβή έως 5 ευρώ. Αυτή είναι η αρχική ιδέα» απάντησε.

«Το εμβόλιο για την πανδημία για τον COVID πρέπει να βγει από την λογική εάν έχουμε κάνει την τέταρτη, την πέμπτη, την έκτη δόση. Το εμβόλιο θα είναι ετήσιο. Όσοι είναι πάνω από 60 ετών  και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα  θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο το φετινό του COVID .Για αυτούς καλό είναι να το κάνουν του χρόνου και του παραχρόνου» είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.