Quantcast
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από Σεπτέμβριο - Τι είπε για τη νυχτερινή κυκλοφορία-BINTEO - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από Σεπτέμβριο – Τι είπε για τη νυχτερινή κυκλοφορία-BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Δεν υπάρχει υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown στη χώρα από τον Σεπτέμβριο ξεκαθάρισε υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Όπως είπε “δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown. Υπάρχει και άλλο μεγάλο ηθικό ζήτημα εδώ, το οποίο δεν έχει επισημανθεί αρκετά στον δημόσιο λόγο: Όταν παίρναμε ένα γενικό μέτρο καραντίνας και λέγαμε σου απαγορεύω να βγεις από το σπίτι σου το ηθικό δικαίωμα το να υπογράψω εγώ μια τέτοια απόφαση που καθόλου δεν ήθελα να την υπογράψω, που καθόλου δεν με εκφράζει πολιτικά ποιο ήταν; Πρέπει να μείνεις σπίτι σου διότι η κίνηση σου, η κινητικότητα σου συμβάλει στην άνοδο της πανδημίας. Άρα για να σταματήσουμε την διάδοση της πανδημίας που είναι ένα εξαιρετικό θέμα δημόσιας υγείας, αντλώ το ηθικό δικαίωμα μου να σου πω: μείνε σπίτι σου. Σήμερα ο εμβολιασμένος μας λένε οι μελέτες, δεν διαδίδει τον ιό παρά σε ένα ελάχιστο ποσοστό 2% με 3%. Άρα εσύ που έκανες την επιλογή να εμβολιαστείς και σήμερα δεν κινδυνεύεις να μεταδώσεις τον ιό, έχω εγώ το δικαίωμα να σου πω κάτσε σπίτι σου; Όχι, άρα δεν θα γίνει “
Για την απαγόρευση στη νυχτερινή κυκλοφορία
Σε ερώτηση εάν τα μέτρα που εφαρμόζονται στα νησιά θα επεκταθούν και στις χερσαίες μετακινήσεις ή θα επανέλθει η απαγόρευση στην νυχτερινή κυκλοφορία απάντησε τα εξής: ” Εγώ θέλω ως υπουργός Ανάπτυξης να μην υπάρχουν καθόλου περιοριστικά μέτρα. Κάθε περιοριστικό μέτρο θα βλάψει σοβαρά την οικονομία μας. Φαντάζεστε μια τουριστική χώρα που θα απαγορεύσει εν μέσω της τουριστικής περιόδου τη νυχτερινή κυκλοφορία, πόσο ωραίο τουριστικό προϊόν θα πουλήσουμε; Καταλαβαίνετε σίγουρα ότι από την απόδοση του τουρισμού μας εξαρτάται η απόδοση της οικονομίας μας, οι θέσεις εργασίας, η βιωσιμότητα επιχειρήσεων: Άρα εγώ δεν θέλω καθόλου να μπαίνω στην κουβέντα περί περιορισμών”.
Και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στα νησιά που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων, άνω του 90% ” είναι σήμερα τίγκα στους τουρίστες, δεν βρίσκεις ξαπλώστρα στην παραλία, τα νησιά που δυστυχώς προβλήθηκαν παγκοσμίως ότι έχουν μικρό ποσοστό εμβολιασμού δεν πάνε καλά στον τουρισμό”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.