Quantcast
Γεωργιάδης: Για τον επόμενο μήνα έχουν προγραμματιστεί 1.000 απογευματινά χειρουργεία - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Για τον επόμενο μήνα έχουν προγραμματιστεί 1.000 απογευματινά χειρουργεία

δημοσιεύτηκε:

Στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και τόνισε μεταξύ άλλων ότι  «καταρχάς, το ότι αποκαλεί γιατρός και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας λαθρέμπορους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία εμένα με ξεπερνά. Κανονικά θα έπρεπε η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ που τόσο κόπτονται για να βγάλουν ανακοινώσεις, να βγάλουν ανακοίνωση για αυτό. Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε 76 νοσοκομεία που ήδη διενεργούν απογευματινά χειρουργεία και άλλα 30 που έχουν δηλώσει έτοιμα να διενεργήσουν».

Σχετικά με τη χρηματοδότηση των απογευματινών χειρουργείων ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε στο OPEN ότι «βεβαίως και υπάρχουν τα 60 εκατομμύρια, το έχω εξηγήσει και δεν το λέω εγώ. Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει μία διαδικασία, εμείς κάνουμε το αίτημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει τις παρατηρήσεις της και στο τέλος κάπου τα βρίσκουμε. Δεν έχω ανησυχία, θα εγκριθούν, σας λέω πιστεύω μετά το Πάσχα να έχουμε την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Για την εξέλιξη του μέτρου των απογευματινών χειρουργείων, είπε ότι «για μία μεταρρύθμιση είκοσι ημερών είναι πάρα πολλά τα 300 χειρουργεία, είναι πολύ πάνω από όσο αναμέναμε. Για τον επόμενο μήνα έχουν προγραμματιστεί 1.000, η εξέλιξη των απογευματινών χειρουργείων είναι με γεωμετρική πρόοδο και η ζήτηση από τους ασθενείς και η συμμετοχή των γιατρών και των χειρουργών, άρα πάει πάρα πολύ καλά η μεταρρύθμιση. Τώρα, κάποια είναι από τη λίστα, κάποια είναι εκτός λίστας. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό γιατί επαναλαμβάνω και το 100% να ήταν εκτός λίστας θα σήμαινε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παίρνει πόρους πάνω του, αυξάνει τις αμοιβές των γιατρών και προσφέρει στους ασθενείς εναλλακτική επιλογή με λιγότερα χρήματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό πρέπει να ενοχλεί κάποιον»

Για τη “δήθεν απόσυρση τροπολογίας” ο κ. Γεωργιάδης είπε  ότι «δεν απέσυρα καμία τροπολογία. Δεν υπήρχε τροπολογία για να αποσυρθεί. Επαναλαμβάνω, επειδή διάβασα κάποια άρθρα στην ‘’Αυγή’’ ότι άδειασα την κυρία Αγαπηδάκη. Αν είναι δυνατόν. Δεν έχει καμία εμπλοκή η κυρία Αγαπηδάκη σε όλο αυτό. Επειδή δεν ήθελα να περιμένω να φτάσω στη Βουλή και να καταθέσω τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και να πουν οι συνάδελφοί μου ότι τους αιφνιδίασα, έβαλα ηλεκτρονική υπογραφή από το δρόμο και ζήτησα από την κυρία Αγαπηδάκη να τις καταθέσει επ’ ονόματί μου.

Έθεσε διαδικαστικό ζήτημα πρώτα ο κύριος Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ και μετά ο κύριος Καλαματιανός από το ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασα στη Βουλή και είπα, εάν το πρόβλημά σας είναι το διαδικαστικό, αντί να μιλάμε για την ουσία της μεταρρύθμισης και σας ενοχλεί η διαδικασία, δηλαδή ότι έγινε με νομοτεχνική βελτίωση και όχι με τροπολογία, διαγράφω την νομοτεχνική και θα φέρω τροπολογία. Άρα, δεν έχει αποσυρθεί τίποτα».

«Η συνολική μεταρρύθμιση, αυτό που ψηφίσαμε χθες, όπως θα ολοκληρωθεί και με αυτό που θα ψηφίσουν την τροπολογία, λέει το εξής, ότι είσαι γιατρός του ΕΣΥ. Εφόσον έχεις ολοκληρώσει όλη τη δουλειά σου στο ΕΣΥ, το ωράριό σου, τις εφημερίες σου, βλέπεις τους ασθενείς σου, κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις για το ΕΣΥ.
Εφόσον επιθυμείς να παρέχεις και ιδιωτικό έργο και να κερδίζεις χρήματα από ένα ιδιωτικό ιατρείο, από μία σύναψη με μια ιδιωτική κλινική, από το να έχεις ιδιώτες ασθενείς, στο επιτρέπουμε.
Αυτό μέχρι σήμερα απαγορεύεται. Άρα όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ εφόσον το επιθυμούν μπορούν να έχουν υψηλότερα εισοδήματα, αντλώντας χρήματα και από τον ιδιωτικό τομέα.
Αντίστροφα τώρα λέμε: Οι ιδιώτες γιατροί που δεν είναι του ΕΣΥ, εάν επιθυμούν να κάνουν κάποιες υπηρεσίες, να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του ΕΣΥ, τις υποδομές του ΕΣΥ διότι θέλουν να κάνουν ένα χειρουργείο, θέλουν να κάνουν κάποια ιατρική πράξη, θα μπορούν να το κάνουν, θα πληρώνουν για τις υπηρεσίες αυτές το νοσοκομείο, αλλά δεν θα φτάνει αυτό. Θα πρέπει να κάνουν και εφημερίες. Αυτό γιατί γίνεται; Για να μειώσουμε την πίεση των εφημεριών κυρίως σε επαρχιακά νοσοκομεία, αλλά και στην Αθήνα όπου κάνουν πάρα πολλές εφημερίες οι ίδιοι γιατροί και οι οποίοι δικαίως λένε, ότι και κουράζονται και ξεπερνούν τα ωράριά τους» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για την επέτειο του δυστυχήματος των Τεμπών

«Εάν αγαπητοί γονείς το να κατηγορείτε εμένα απαλύνει κάπως το δικό σας πένθος να με κατηγορήσετε περισσότερο, σας το επιτρέπω. Γιατί μπροστά στον πόνο των γονέων δεν υπάρχει τίποτα. Άλλο αυτό και άλλο η πολιτική χυδαία εκμετάλλευση που κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο το ΠΑΣΟΚ. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν τους έπιασε όλους αυτούς που ανέφερα ο πόνος για τους νεκρούς. Τους έπιασε ο πόνος για τις ψήφους. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Εάν πόναγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους νεκρούς δεν θα έβαζε πανό μόνο για τα Τέμπη στην επέτειο του θανάτου των Τεμπών, του δυστυχήματος. Θα έβαζε και πανό για το Μάτι» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στα Τέμπη.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

«Άλλο να πας στην Αμερική ως Πρωθυπουργός και να κάνεις μία συμφωνία ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος και άλλο πράγμα να ακούς τον Κασσελάκη, τον Πρόεδρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα να λέει “το ΝΑΤΟ είναι μία ιερά αμυντική συμμαχία, η Ελλάδα καλώς έστειλε τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα και πρέπει να συμμετέχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ”. Το θεωρώ πάρα πολύ καλό που το είπε, υποστηρίζω ακριβώς την ίδια θέση, χαίρομαι πάρα πολύ που το είπε, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι μια κολοσσιαία αλλαγή θέσεων για το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Όπως επίσης θέλω να πω μπράβο, στον κ. Κασσελάκη, για ποιο λόγο; Διότι απερίφραστα έστειλε στον κουβά όλους τους φίλους του Πούτιν στο θέμα της Ουκρανίας και πάρα πολλοί ήταν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.