Quantcast
Γεωργιάδης: Να αποφασίσει ο λαός τι σύνταγμα θέλει - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Να αποφασίσει ο λαός τι σύνταγμα θέλει

δημοσιεύτηκε:

«Πρόχειρες, αποσπασματικές και άτολμες» χαρακτηρίζει τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ‘Αδωνις Γεωργιάδης και τονίζει: «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν». Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται ότι η ΝΔ έχει καταθέσει τη μόνη ρεαλιστική πρόταση που είναι «τα δύο κόμματα να συμφωνήσουν στα άρθρα που πρόκειται να ανοίξουν, και να ψηφίσουν ο ένας τα άρθρα του άλλου». «Μετά, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σε δημόσια διαβούλευση, ώστε κατά την προεκλογική εκστρατεία των επομένων εκλογών, ο ελληνικός λαός να αποφασίσει δια της ψήφου του, τι είδους Σύνταγμα θέλει να έχει» προσθέτει.

Ο κ. Γεωργιάδης αποφεύγει να πάρει θέση για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι «πρέπει να αποσυνδεθεί η εκλογή του ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής και σημειώνει: «Χαίρομαι ιδιαίτερα, που ο κ. Τσίπρας, ο οποίος διέλυσε τη Βουλή με πρόσχημα την εκλογή του ΠτΔ, σήμερα προτείνει αυτό να μην μπορεί να συμβεί ποτέ ξανά στο μέλλον».

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των 8 στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα δήλωσε: «Οι συνεχείς αναφορές υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, πότε του κ. Βίτσα και πότε του κ. Κοτζιά, βλάπτουν την υπόθεση και δεν την ωφελούν».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος «θα κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν την κυβερνητική τους θητεία» και τονίζει ότι «αυτή, όμως, η επιθυμία τους έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα».

Δηλώνει αισιόδοξος για τον στόχο της αυτοδυναμίας της ΝΔ, «ιδιαίτερα αν καθυστερήσουν οι εκλογές», και σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται εντός ΝΔ σημειώνει ότι είναι ένα πρόσωπο που «δεν κρύβομαι στα δύσκολα, που γενικώς εκτίθεμαι και που είχα μια πολύ ταχεία ανέλιξη στην ιεραρχία της Νέας Δημοκρατίας» και προσθέτει: «Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι τα χαρακτηριστικά μου αυτά σε κάποιους συναδέλφους μου αρέσουν και σε κάποιους δεν αρέσουν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.