Quantcast
Γεωργιάδης: Στόχος να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτά καταστήματα - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Στόχος να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτά καταστήματα

δημοσιεύτηκε:

O στόχος είναι να έχουμε Χριστούγεννα με ανοιχτά καταστήματα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο μετά τις εξελίξεις λόγω της Όμικρον απάντησε καταφατικά.
Όπως είπε, “επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο ξέσπασμα. Αληθές είναι αυτό. Κοιτάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε εάν τα πράγματα σκουρύνουν. Δεν είναι κα΄τι που το ήξερα πριν από 10 ημέρες. Προχθές το μάθαμε”.

“Εμείς ε΄χουμε έναν σχεδιασμό. Πάνω στον σχεδιασμό προχωράμε. Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Η πανδημία σταδιακά πηγαίνει λίγο προς τα κάτω, δεν πηγαίνει προς τα πάνω, σταδιακά ξεφουσκώνει. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει δουλεύουν. O στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτά καταστήματα, με ανοιχτά εστιατόρια, να δουλέψει ο κόσμος και να κινηθεί η οικονομία”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

” Δεν θέλουμε να αλλάξει ο στόχος. Αυτός είναι ο στόχος μας”, ξεκαθάρισε.


Θα αυξηθούν τα rapid test για τους ανεμβολίαστους

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα αυξηθεί ο αριθμός των των rapid test για τους ανεμβολίαστους. “Ασφαλώς υπάρχει αυτό στο τραπέζι” απάντησε και πρόσθεσε ότι “οποιοδήποτε μέτρο δεν αφορά στους εμβολιασμένους είναι στο τραπέζι, αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας”.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν ενόψει των γιορτών θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όπως το να μην πηγαίνουν σε εξωτερικό χώρο εστίασης ούτε με rapid test.
“Εγώ θέλω να σας πω ότι αυτή τη στιγμή νέα μέτρα δεν υπάρχουν στο τραπέζι” απάντησε και επανέλαβε ότι ” Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή νέα μέτρα διότι είναι λάθος με το που ξεκινάνε κάποια μέτρα, την επομένη η συζήτηση να είναι για τα νέα μέτρα”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση τα μέτρα που πήρε, την περασμένη Δευτέρα, ξέρουμε ότι θέλουμε 10 με 14 μέρες για να μετρήσουμε την πραγματική επίπτωση του μέτρου που λάβαμε.

“Άρα περίπου στα μέσα αυτής της εβδομάδας θα ξέρουμε καλά πώς πάει το πράγμα . Αν συνεχίσει η πτωτική πορεία του Covid, δεν έχουμε κανέναν λόγο να ταλαιπωρήσουμε κανέναν συμπολίτη μας. Δεν είναι ο στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε κανέναν”, ανέφερε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι “εάν η πορεία του ιού είναι προς τα κάτω αντέχουμε. Εάν η πορεία του ιού είναι προς τα πάνω πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Προς το παρόν επαναλαμβάνω τα μέτρα πάνε καλά”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.