Quantcast
Γερμανία: Μπορεί να απασχολεί 350.000 πρόσφυγες ετησίως - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Μπορεί να απασχολεί 350.000 πρόσφυγες ετησίως

δημοσιεύτηκε:

Ο γερμανικός Οργανισμός Απασχόλησης θεωρεί ότι η γερμανική αγορά εργασίας είναι αρκετά ισχυρή, ώστε να μπορέσει να απορροφήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων. «Η απορρόφηση 350.000 προσφύγων ετησίως δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα για τη γερμανική αγορά εργασίας, καθώς κάθε χρόνο δημιουργούνται περίπου 700.000 νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ντέτλεφ Σέελε στην εφημερίδα Welt.

Ο Σέελε δεν βλέπει να υπάρχει πρόβλημα ανταγωνισμού με τους άνεργους Γερμανούς: «Ο αριθμός των μεταναστών είναι πολύ μικρός για να υπάρξει κάτι τέτοιο», είπε.

Το 2015 έφθασαν περίπου 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες στη Γερμανία, κυρίως από τη Συρία και άλλες περιοχές κρίσης και πολέμου στην Εγγύς και Μέση Ανατολή. Ο Οργανισμός Απασχόλησης θεωρεί ότι από φέτος περίπου 350.000 πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο, θα αναζητήσουν εκπαίδευση και εργασία στη Γερμανία.

Ο Σέελε προσγείωσε τις ελπίδες Γερμανών επιχειρηματιών, ότι η μετανάστευση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού. «Ο δρόμος προς την αγορά εργασίας είναι μακρύς. Πολλοί θα βρουν δουλειά, αλλά όχι όλοι. Ξεκινάμε από την υπόθεση ότι το 10% των μεταναστών θα βρει εργασία μετά από ένα χρόνο, το 50% μετά από πέντε χρόνια και το 75% μετά από 12 έως 13 χρόνια», δήλωσε. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.