Quantcast
Γερμανικά ΜΜΕ: «Ημέρα αποφάσεων στην Αθήνα» - enikonomia.gr
share

Γερμανικά ΜΜΕ: «Ημέρα αποφάσεων στην Αθήνα»

δημοσιεύτηκε:

Στην αποψινή ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή αναφέρεται σήμερα και ο γερμανικός τύπος με τους αναλυτές να εστιάζουν στην απουσία της φορολόγησης των αγροτών και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από το νομοσχέδιο.

Η FAZ σχολιάζει ότι η Αθήνα «καθυστερεί εκ νέου τις μεταρρυθμίσεις» και αυτό «ξυπνά κακές μνήμες» καθώς και στο παρελθόν αποφασίζονταν μεν μεταρρυθμίσεις, ωστόσο ποτέ δεν υλοποιούνταν. Για την «Επόμενη δοκιμασία του Τσίπρα» κάνει λόγο το περιοδικό Der Spiegel ενώ για την «Ημέρα αποφάσεων στην Αθήνα» η Hamburger Abendblatt.

Τέλος, η Die Welt επισημαίνει σήμερα ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί, αν το θέλει, να γίνει ο μεταρρυθμιστής της Ελλάδας». «Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός θα είχε πέσει, όμως ο Τσίπρας παραμένει σταθερός και αγαπητός. Τώρα έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο», όπως υπογραμμίζεται.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ΑλέξηςΤσίπρας βρίσκεται στο τέλος μιας πολύ επικίνδυνης πορείας. Πριν από έξι μήνες ενεργούσε προκλητικά και εθνικιστικά, έμοιαζε να είναι ένας ακραίος αριστερός για τον οποίο ο ρεαλισμός ήταν θανάσιμη αμαρτία.

Στο μεταξύ όμως εμφανίστηκε ένας άλλος Αλέξης Τσίπρας. Βρίσκεται στο απόγειο της προσωπικής του ισχύος και φαίνεται αποφασισμένος να θέλει να την χρησιμοποιήσει. Στο τέλος μιας επικίνδυνης πορείας, που θα είχε κοστίσει την καριέρα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό, φαίνεται να είναι πανίσχυρος, τονίζει η Welt.

Πηγή: DW

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.