Quantcast
Γεωργιάδης: Θα ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Θα ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Αισιόδοξος ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση της Κύπρου από την τρόικα και τα κλιμάκια των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα επιστρέψουν στη χώρα για την έκτη αξιολόγηση εμφανίσθηκε χθες από τις Βρυξέλλες ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις, υπονομεύει τις προοπτικές, που έχουν δημιουργηθεί για την κυπριακή οικονομία και εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να συνεργασθεί με τη Βουλή για άρση της εμπλοκής, που έχει δημιουργηθεί και να αξιοποιηθούν οι προοπτικές που υπάρχουν για την Κύπρο.

Ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι, λόγω της εκκρεμότητας στο θέμα των εκποιήσεων, η Κύπρος δεν μπόρεσε να επωφεληθεί αμέσως από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με την άρση εκκρεμοτήτων, είπε ο υπουργός, θα δημιουργηθούν οι προοπτικές που θα υποβοηθήσουν τον στόχο της συνέχισης της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας, της επανόδου στις αγορές και της αποκατάστασης της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ανάφερε πως οι εξελίξεις προκαλούν ανησυχία στην ευρωζώνη, αλλά προσέθεσε πως ευτυχώς υπήρξε αίσια κατάληξη στο χθεσινό Eurogroup.

«Η Κύπρος ακολουθεί διαφορετική πορεία από την Ελλάδα και οι οικονομίες των δύο χωρών έχουν αποσυνδεθεί» ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται κατανοητό από όλους.

Επισήμανε ακόμη ότι οι αγορές αντικρίζουν την Κύπρο θετικά και τα ομόλογά της έχουν την καλύτερη απόδοση τα τελευταία χρόνια και τόνισε: «Βρισκόμαστε σε πορεία διόρθωσης και καταγράφουμε θετική επίδοση την οποία μπορούμε να ενισχύσουμε».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.