Quantcast
Γιακουμάτος: Δεν πρέπει ο πολιτικός, ο βουλευτής και ο υπουργός να έχει offshore εταιρεία - enikonomia.gr
share

Γιακουμάτος: Δεν πρέπει ο πολιτικός, ο βουλευτής και ο υπουργός να έχει offshore εταιρεία

δημοσιεύτηκε:

Η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε βουλευτές και υπουργούς να ιδρύουν offshore εταιρείες ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου, είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εντός της εβδομάδας θα πρέπει να καταθέσουν πρόταση για να ακυρωθεί.

«Δεν πρέπει ο πολιτικός, ο βουλευτής και ο υπουργός να έχει offshore εταιρεία δεν γίνεται. Προκαλείς τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος , μιλώντας στην εκπομπή “ΑΠΕριττα” και κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν μπορεί να μιλάς για διαφάνεια και να κάνεις offshore εταιρείες».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του γγ Καταπολέμησης Διαφθοράς Γιώργου Βασιλειάδη, ότι η ψήφιση της τροπολογίας αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας και εναρμόνιση με το διεθνές δίκαιο ο κ. Γιακουμάτος απάντησε λέγοντας, ότι «η μνημονιακή υποχρέωση αν σου πει να πνίξεις το παιδί σου δεν θα το κάνεις», ενώ προσέθεσε ότι πλέον δημιουργείται και τεράστιο ηθικό ζήτημα όταν –όπως τόνισε χαρακτηριστικά- οι πολίτες καταφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία και στα συσσίτια και οι πολιτικοί ιδρύουν offshore εταιρείες.

Εξάλλου, απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι πίσω από τις υποθέσεις φοροδιαφυγής βρίσκονται ο κ. Παπασταύρου και άλλα στελέχη της ΝΔ, ο κ. Γιακουμάτος σχολίασε ότι αν ο κ. Παπασταύρου κριθεί ένοχος να τιμωρηθεί και «να πάει στο πυρ το εξώτερο» και αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση κάνει «συμψηφισμό διαφθοράς» επικαλούμενη τον κ. Παπασταύρου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.