Quantcast
Γιάννης Πανούσης: «Προτιμώ κάποια συμφωνία από μη συμφωνία» - enikonomia.gr
share

Γιάννης Πανούσης: «Προτιμώ κάποια συμφωνία από μη συμφωνία»

δημοσιεύτηκε:

«Προτιμώ κάποια συμφωνία από μη συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης στο ΒΗΜΑ FM, ενώ τόνισε πως «θα ήθελα να ακούσω μια ολοκληρωμένη πρόταση από όσους τάσσονται υπέρ της ρήξης», καθώς «το θα φύγουμε δεν έχει να κάνει μόνο με το ζήτημα της δραχμής ή του διπλού νομίσματος. Έχει να κάνει και με την εθνική πλευρά του θέματος. Δηλ. φεύγουμε από τα ευρωπαϊκά ταμεία που στηρίζουν το μεταναστευτικό, από τα ΕΣΠΑ κ.α.»

«Δε θεωρώ ότι πρέπει να ακουμπήσει κανείς μισθούς και συντάξεις» υποστήριξε ο ίδιος, αλλά «έχεις τριάμισι χρόνια για να διορθώσεις με την πολιτική σου, άρα με τη διακυβέρνησή σου, όλα τα κακά της διαπραγμάτευσης”.

Πάντως ο κ. Πανούσης υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει την απόλυτη στήριξη, φαντάζομαι, και του ΣΥΡΙΖΑ και της πλειοψηφίας, αλλά και μεγάλη εμβέλεια μέσα στην ελληνική κοινωνία. Το πολιτικό σύστημα, εκτός του κ. Τσίπρα, είναι σε αστάθεια, άρα έχει τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή να ξεκαθαρίσει τις θέσεις, τους όρους, τα όρια και τους κανόνες.
Ούτε οι εκλογές ούτε τα δημοψηφίσματα λύνουν το πρόβλημά μας. Θα είχαν νόημα να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων η συμφωνία, μια συμφωνία που να στηρίζεται στις δικές μας προτάσεις, ώστε να μην έχει και την αίσθηση του μνημονίου, ότι μας την επιβάλανε, αλλά να εμείς κάναμε τις προτάσεις και μετά, εφόσον υπάρχουν πάρα πολλές διαρροές εκεί και τεθεί ένα ζήτημα δεδηλωμένης, όχι ακριβώς συνταγματικής, αλλά κοινοβουλευτικής, να πας σε εκλογές, έχοντας αλλάξει το τοπίο. 
«Αυτοί που δεν σε ψήφισαν, δεν μπορεί να ανήκουν στο κόμμα και αλλάζεις τους όρους του παιχνιδιού. Εκεί, πράγματι οι εκλογές έχουν ένα νόημα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.