Quantcast
Γιατρός για όλους: Η απάντηση Πλεύρη στον ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο - enikonomia.gr
share

Γιατρός για όλους: Η απάντηση Πλεύρη στον ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο

δημοσιεύτηκε:

Απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο Γιατρός για Όλους έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός εξαπέλυσε χθες πυρά κατά του υπουργείου Υγείας για τον προσωπικό γιατρό.

Όπως είπε ο κ. Ξανθός το νομοσχέδιο, όχι μόνο δεν πρόκειται να συμβάλλει στην αναβάθμιση του ΕΣΥ και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά θα ενισχύσει τους επιχειρηματίες Υγείας και θα επιβαρύνει την τσέπη των πολιτών.

“Η κυβέρνηση απαξιώνει τις δομές του ΕΣΥ και στη συνέχεια επικαλείται τις ελλείψεις τους και τα προβλήματά τους για να δώσει ευκαιρίες στην ιδιωτική αγορά”, σημείωσε ο κ. Ξανθός και επεσήμανε : “Αντί για ενισχυμένα κίνητρα στελέχωσης των δημόσιων δομών με οικογενειακούς γιατρούς και άλλους επαγγελματίες Υγείας, το υπουργείο Υγείας δίνει κίνητρα για να τις εγκαταλείψουν οι γιατροί και να συμβάλλονται ως ιδιώτες με το ΕΣΥ. Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Που θα δημιουργήσει εμπόδια πρόσβασης στις αναγκαίες υπηρεσίες, θα αυξήσει την ιδιωτική δαπάνη και τις ανισότητες στην υγεία και θα ευνοήσει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της διάγνωσης και της προνοσοκομειακής φροντίδας”.

Πλεύρης: Διασφαλίζουμε σε όλους δωρεάν γιατρό και δωρεάν παροχές υγείας, για τις οποίες μέχρι τώρα πλήρωνε ο πολίτης

Απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο Γιατρός για Όλους ο κ. Πλεύρης είπε ότι ” Με τις αλλαγές που προωθούμε διασφαλίζουμε σε όλους δωρεάν γιατρό και δωρεάν παροχές υγείας, για τις οποίες μέχρι τώρα πλήρωνε ο πολίτης. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την καραμέλα της ιδιωτικοποίησης χωρίς να λέει κουβέντα για τον Προσωπικό γιατρό και για την δική του αποτυχία στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που έστειλε τους πολίτες στους ιδιώτες παρόχους”.

” Ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ που πλέον οι πάροχοι θα αξιολογούνται ποιοτικά για να αποζημιωθούν και από το γεγονός ότι ο πολίτης θα έχει περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Για εμάς στο επίκεντρο της Υγείας είναι ο πολίτης και οι ανάγκες του, για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ιδεοληψίες του, που τον οδηγούν στην άρνηση, οποιασδήποτε αλλαγής, προκειμένου να μη θιγούν κάποιοι. Με την εφαρμογή του νέου συστήματος, οι πολίτες θα δουν τη διαφορά. Και αυτοί είναι οι κριτές”, συμπλήρωσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.