Quantcast
Γιόαχιμ Πφάιφερ: Δεν πρόκειται να υπάρξει για την Ελλάδα λευκή επιταγή - enikonomia.gr
share

Γιόαχιμ Πφάιφερ: Δεν πρόκειται να υπάρξει για την Ελλάδα λευκή επιταγή

δημοσιεύτηκε:

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών, με ένα αποτέλεσμα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας για την αποφυγή πρόωρης κάλπης, και το Βερολίνο έσπευσε να στείλει το μήνυμά του.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ, μιλώντας στη εφημερίδα Hannoversche Allgemeine Zeitung υπενθύμισε ότι η Γερμανία μένει προσηλωμένη στην υπόσχεσή της να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να γνωρίζει ότι ακόμη και σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής θα ισχύσουν οι προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί για τη χορήγηση βοήθειας.

Για την κοινοβουλευτική ομάδα των χριστιανικών κομμάτων έχει μεγάλη σημασία η τρόικα να παραμείνει στη χώρα και να ελέγχει την εφαρμογή του προγράμματος, όπως τόνισε στην ίδια εφημερίδα ο εκπρόσωπος σε θέματα οικονομικής πολιτικής της ΚΟ των χριστιανοδημοκρατών Γιόαχιμ Πφάιφερ. «Δεν πρόκειται να υπάρξει για την Ελλάδα λευκή επιταγή», είπε χαρακτηριστικά. «Το χειρότερο σενάριο για την ΕΕ θα ήταν μετά από τρεις αποτυχημένους εκλογικούς γύρους και μετά την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, να μην προκύψει κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία», συνοψίζει ο Γιάννης Εμμανουηλίδης από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Στρατηγικών Μελετών τον πονοκέφαλο της ΕΕ. «Γιατί σε αυτήν την περίπτωση από τον ερχόμενο Μάρτιο η χώρα θα βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.