Quantcast
Γιώργος Παπανδρέου: Αντίστροφη μέτρηση για την υποψηφιότητα – Οι τελευταίες εξελίξεις και οι διεργασίες - enikonomia.gr
share

Γιώργος Παπανδρέου: Αντίστροφη μέτρηση για την υποψηφιότητα – Οι τελευταίες εξελίξεις και οι διεργασίες

δημοσιεύτηκε:

Σε απόσταση αναπνοής από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι συνυποψήφιοί του για τις επικείμενες εκλογές ζυγίζουν τα νέα δεδομένα όσον αφορά στη δική τους πολιτική προσέγγιση της κάλπης, αλλά παράλληλα πιστεύουν ότι η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου θα αυξήσει τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, σε αριθμούς που δεν θα μοιάζουν απογοητευτικοί σε σχέση με αυτούς του 2017.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, αυτή η συμμετοχή μπορεί τελικά να αποδειχθεί σωτήρια για τον χώρο γιατί θα του δώσει μια νέα προοπτική πάνω στην οποία κεντροαριστερά στελέχη θεωρούν πως θα μπορεί να πατήσει για τις εθνικές εκλογές που έρχονται.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να φαίνεται παράταιρη μέσα στον εσωκομματικό χαμό λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της παράτασης για τη συλλογή υπογραφών, όμως έχει τη δική της σημασία: η υποδοχή που του επεφύλαξε ο δήμαρχος της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου αλλά και το γεγονός ότι ήταν ο μόνος μη Τούρκος πολιτικός που έδωσε το «παρών» στη συναυλία του Ζουλφού Λιβανελί προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη δείχνουν πως ένα από τα σημεία στα οποία θα σταθεί ο Παπανδρέου για να πείσει πως μπορεί να ηγηθεί εκ νέου της δημοκρατικής παράταξης είναι οι διεθνείς επαφές του και το γεγονός πως μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνό του, επικοινωνώντας με ευκολία στο εξωτερικό, όπως η κυβέρνηση και η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως οι απορίες όλων όσοι περιμένουν την απόφαση Παπανδρέου θα λυθούν σήμερα, με την άφιξή του στην Ελλάδα, όπως έχει προαναγγελθεί από το περιβάλλον του.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, παρότι η αναμονή δημιουργεί αμφιβολίες για τις προθέσεις του ακόμη και σε εκείνους που ήταν βέβαιοι πριν από λίγα 24ωρα, το σούσουρο που είχε ξεσηκωθεί τις προηγούμενες ώρες δύσκολα τιθασεύεται, κάνοντας την επιλογή του Παπανδρέου μονόδρομο.

Αύριο το μεσημέρι σε κάθε περίπτωση, λήγει η παράταση για την κατάθεση των 5.000 υπογραφών στήριξης κάθε υποψηφιότητας οπότε τα περιθώρια στενεύουν.

Από εκεί και πέρα βέβαια οι πέντε υποψήφιοι που έχουν στόχο να παραμείνουν στη διεκδίκηση της ηγεσίας συνεχίζουν κανονικά τον δικό τους αγώνα, που αφορά είτε στη συλλογή υπογραφών για τους νεότερους χρονικά ενδιαφερομένους είτε στο rebranding της προεκλογικής καμπάνιας τους.

Αντίπαλος δεν είναι πια η Φώφη Γεννηματά και εκτός απροόπτου θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν πρώην πρωθυπουργό που θα παίξει το χαρτί της επανόδου της παράταξης.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.