Quantcast
Γιούνκερ: Είναι ο φόβος που επέτρεψε την συμφωνία με την Ελλάδα! - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: Είναι ο φόβος που επέτρεψε την συμφωνία με την Ελλάδα!

δημοσιεύτηκε:

Στό φόβο αποδίδει τη συμφωνία με την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν στη συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα “Le Soir” στην οποία ανοίγει τα χαρτιά του αναφορικά με την διαπραγμάτευση της Ελλάδας.

Για πρώτη φορά – όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Βελγίου – ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δίνει την δική του εκδοχή αναφορικά με την συμφωνία των Βρυξελλών. «Αποφύγαμε τα χειρότερα, όχι γιατί ήμασταν υπερβολικά σοφοί αλλά γιατί φοβόμαστε. Ο φόβος ήταν αυτός που επέτρεψε τη συμφωνία. Μετά το φόβο υπάρχει η ανακούφιση», εξηγεί ο πρώην “κλειδοκράτορας” του Λουξεμβούργου.

Για τον επικεφαλής της Κομισιόν «η Ελλάδα είναι λάθος να αισθάνεται ταπεινωμένη, γιατί ειδικότερα, η Eυρωπαική Επιτροπή έκανε τα πάντα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Ο επικεφαλής της Κομισιόν εκφράζει επίσης την ανησυχία του όχι μόνο για την περίπτωση της Ελλάδας αλλά για την Ευρώπη γενικότερα δεδομένου του μεταναστευτικού προβλήματος γιατί, όπως ο ίδιος έχει διαπιστώσει, υπάρχει μία ρήξη στους δεσμούς της αλληλεγγύης. Επιπλέον, αναφέρεται «στους παλιούς δαίμονες, τα εθνικά αισθήματα που είναι ενάντια στα άλλα που είναι ζωντανά».

Για τον Γιούνκερ υπάρχουν Eυρωπαίοι που δεν αγαπούν την Ευρώπη. «Η ευρωπαική ολοκλήρωση γεννημένη από την λαϊκή θέληση, έγινε ένα σχέδιο της ελίτ, που εξηγεί το χάσμα μεταξύ της κοινής γνώμης και της ευρωπαικής δράσης», επισημαίνει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.