Quantcast
Γιώργος Σταθάκης: «Ερχόμαστε να χτίσουμε πάνω στα θετικά» - enikonomia.gr
share

Γιώργος Σταθάκης: «Ερχόμαστε να χτίσουμε πάνω στα θετικά»

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

 

Προτρέποντας την νέα πολιτική ηγεσία να αγαπήσει τον τουρισμό η απερχόμενη υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη υποδέχτηκε τον νέο υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και την νέα αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

O Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας τη σημασία ανάδειξης της Ελλάδας ως δωδεκάμηνου προορισμού, ανάφερε: «Η προοπτική σήμερα που ανοίγεται είναι μόνο θετική. Οσο κοιτάμε τον τουρισμό μπορούμε να σκεφτούμε μόνο με βάση τις θετικές δυνατότητες και προοπτικές που έχουμε μπροστά μας. Με αυτήν την έννοια είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε και ως νέα κυβέρνηση στο να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα θετικά σημεία που προφανώς έχουν χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια και αφορούν στο σύνολο της τουριστικής Κοινότητας. Αφορούν το θεσμικό πλαίσιο και τη δυνατότητα συνεχούς ανάπτυξης αυτού του κλάδου. Και ταυτόχρονα προωθούμε σε οτιδήποτε αποτελεί για διάφορους λόγους χρονίζων πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό. Ερχόμαστε να χτίσουμε πάνω στα θετικά. Να διορθώσουμε ότι χρειάζεται και να αναπτύξουμε τον τουρισμό με την καλύτερη δυνατή επικοινωνία και διάλογο με την τουριστική κοινότητα».

 

Αμεσες παρεμβάσεις


Ο νέος υπουργός έθεσε στις προτεραιότητες του υπουργείου τα θέματα χωροταξίας, φορολογίας, απουσίας ενός αναπτυξιακού νόμου με σαφήνεια, τα εργασιακά αλλά και το θέμα της εποχικότητας που ταλανίζει τον ελληνικό τουρισμό.

  

Ελενα Κουντουρά: «Στόχος να γίνει η Ελλάδα

δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός»

Η νέα αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά επισημαίνοντας τη σημασία του τουρισμού για την οικονομία της χώρας, σημείωσε: «Θέλουμε τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο, θέλουμε οι ξένοι επισκέπτες μας να φεύγουν από τη χώρα μας ευχαριστημένοι. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει το στίγμα της γυρίζοντας σελίδα στις πολιτικές της σκληρής λιτότητας που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος μας είναι η οικονομική ανάπτυξη, η αποκατάσταση των αδικιών, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ευημερία του ελληνικού λαού».

  

Ολγα Κεφαλογιάννη: «Τα αποτελέσματα

σήμερα μας δικαιώνουν»


Η Ολγα Κεφαλογιάννη παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου, ευχόμενη το 2015 να είναι μία χρονιά καλύτερη από το 2014. «Αλλάξαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό παρουσιάζοντας μια εικόνα της Ελλάδας που εργάζεται, βάζει στόχους και προοδεύει. Τα αποτελέσματα σήμερα μας δικαιώνουν. Ο ελληνικός τουρισμός βοήθησε να κρατηθεί όρθια η ελληνική οικονομία. Βοήθησε να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και βοήθησε να βγούμε από την ύφεση. Επανήλθε στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η απερχόμενη υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό της για την θεσμική υποβάθμιση του υπουργείου Τουρισμού.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.