Quantcast
Γκάμπριελ: Ανόητη η σύνδεση των αποζημιώσεων με τη λύση του ελληνικού χρέους - enikonomia.gr
share

Γκάμπριελ: Ανόητη η σύνδεση των αποζημιώσεων με τη λύση του ελληνικού χρέους

δημοσιεύτηκε:

O Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, με σημερινές δηλώσεις που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters τόνισε ότι βρίσκει ανόητη τη σύνδεση των αποζημιώσεων με τη λύση του ελληνικού προβλήματος χρέους.

Σε τελική ανάλυση, πρόσθεσε, θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να της δοθεί κάποιο περιθώριο ελευθερίας στο πώς θα λύσει το χρηματοδοτικό της πρόβλημα «και αυτό το περιθώριο δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Το να συζητά κανείς αυτά τα δύο θέματα μαζί, απλώς κάνει τη ζωή ευκολότερη σε εκείνους που δε θέλουν να δώσουν αυτή τη δυνατότητα στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Ο Γκάμπριελ ανέφερε επίσης ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της – και μάλιστα μέσα στο Ευρώ και όχι εκτός.

Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά «το πώς μπορεί κανείς να το κάνει αυτό, δε μου φαίνεται να είναι πολύ ξεκάθαρο».

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος πάντως κατέστησε σαφές, ότι ακόμα και αν το θέμα των αποζημιώσεων που η χώρα του οφείλει λόγω του πολέμου έχει τυπικά κλείσει με τη συμφωνία 2+4, η οποία υπογράφηκε κατά τη επανένωση, η Γερμανία θα πρέπει να παίρνει συνεχώς θέση στο διάλογο για τις ευθύνες της στο Β Παγκόσμιο πόλεμο.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε ότι το θέμα αυτό ξεχάστηκε μια για πάντα, ανέφερε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.