Quantcast
Γκάμπριελ: Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει πιο σκληρές προτάσεις, αν θέλει να μείνει στο ευρώ - enikonomia.gr
share

Γκάμπριελ: Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει πιο σκληρές προτάσεις, αν θέλει να μείνει στο ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Με έντονη αρνητικότητα αντιμετώπισε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και επικεφαλής του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και προέβη σε σκληρές, ακόμα και εκβιαστικές δηλώσεις.

«Όποτε ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να συμβιβαστεί, είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, λέει ο κ. Γκάμπριελ. “Εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, πλέον θα πρέπει να παρουσιάσει νέες προτάσεις που θα πηγαίνουν πιο πέρα σε σχέση με αυτές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα”, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας υποστηρίζει ότι η αρνητική ψήφος στο δημοψήφισμα είναι ουσιαστικά μια απόρριψη των κανόνων της νομισματικής Ένωσης και ότι ” δεν μπορεί το ελληνικό δημοψήφισμα να αλλάξει τους κανόνες στην ευρωζώνη. Τονίζει δε ότι η κατάσταση, αναφορικά με την Ελλάδα, έχει γίνει πλέον «πολύ δύσκολη» και πως απειλείται με χρεοκοπία.

Επίσης, ο Ζ. Γκάμπριελ, απέκλεισε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας: «Ελπίζουμε ότι στις νέες διαπραγματεύσεις η Αθήνα θα δεχτεί ότι οι υπόλοιπες χώρες δεν μπορούν να δεχτούν “κούρεμα” χρέους χωρίς όρους».

Η αποχώρηση ή όχι από το ευρώ είναι απόφαση της Αθήνας, συμπληρώνει, προσθέτοντας ότι “δεν μπορούμε να αφήσουμε την χώρα μόνη της, όλες οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να προετοιμαστούν για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας”.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.