Quantcast
Γκάμπριελ σε Τσίπρα: Δεσμεύστε καταθέσεις πλούσιων φοροφυγάδων - enikonomia.gr
share

Γκάμπριελ σε Τσίπρα: Δεσμεύστε καταθέσεις πλούσιων φοροφυγάδων

δημοσιεύτηκε:

Πρόταση για δέσμευση των καταθέσεων πλούσιων φοροφυγάδων κατέθεσε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Προτείναμε στον Τσίπρα να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πλούσιων Ελλήνων που δεν έχουν πληρώσει φόρους στην πατρίδα τους. Η πρότασή μας ισχύει, αλλά οι ελληνικές χρηματοπιστωτικές αρχές θα έπρεπε ήδη να είχαν πάρει μέτρα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει για την κατασκευή ενός κράτους ή στην στοχοθετημένη χρήση των επενδύσεων με το πρόγραμμα Γιούνκερ, σύμφωνα με τον Γκάμπριελ, ο οποίος δηλώνει πως «θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στα παιχνίδια που οδηγούν τη νέα κυβέρνηση για εβδομάδες».

Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 8 και 9 Απριλίου, επεσήμανε πως δεν πιστεύει πως η χώρα θα γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη, για χάρη της Ρωσίας. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Αθήνα σκέφτεται σοβαρά να γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας», κατέληξε.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.