Quantcast
Γκάουκ: Να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Γκάουκ: Να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ της δικαιότερης κατανομής των προσφύγων που εισέρχονται στην Ευρώπη και περισσότερων οδών πρόσβασης σε αυτή, τάχθηκε ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ με συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Εβδομήντα χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον Εθνικοσοσιαλισμό, οι Γερμανοί τα πάνε καλύτερα παρά ποτέ, δήλωσε ο Γκάουκ, προσθέτοντας ότι αυτό δημιουργεί την υποχρέωση για μία ιδιαίτερη ενασχόληση της Γερμανίας. Στους ανθρώπους που χρειάζονται περισσότερη προστασία, ανήκουν, σύμφωνα με τον Γκάουκ, και οι πρόσφυγες που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

Εάν η ΕΕ θέλει να τερματίσει τους «μαζικούς θανάτους», θα πρέπει να λάβει τώρα ουσιαστικά μέτρα. «Θεωρώ, ότι η Ευρώπη συνολικά θα μπορούσε και θα έπρεπε να κάνει περισσότερα», δήλωσε ο Γερμανός Πρόεδρος, προσθέτοντας: Όποιου η ζωή κινδυνεύει, πρέπει να σώζεται. Επιπλέον, πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερους νόμιμους οδούς πρόσβασης στην Ευρώπη και να συμφωνήσουμε με μία δικαιότερη κατανομή των προσφύγων», τόνισε ο Γκάουκ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.