Quantcast
Γκιουλέκας: Το 2017 φέρνει νέα μέτρα ύψους 2,6 δισ. ευρώ σε φορολογία - enikonomia.gr
share

Γκιουλέκας: Το 2017 φέρνει νέα μέτρα ύψους 2,6 δισ. ευρώ σε φορολογία

δημοσιεύτηκε:

«Κάθε φορά που ακούω την κυβέρνηση αισιόδοξη, ανησυχώ» δήλωσε για την πορεία της διαπραγμάτευσης ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείου 104,9 FM».

«Κάθε φορά που δήλωναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι ότι όλα πάνε καλά, έκλειναν ακριβώς με το αντίθετο πρόσημο, δηλαδή με αρνητικό πρόσημο όλες οι συμφωνίες» τόνισε ο κ. Γκιουλέκας και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία διαμάχη που δείχνει ότι βρισκόμαστε σ’ ένα σημείο μηδέν».

«Όλοι είναι εναντίον όλων. Οι Ευρωπαίοι με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ διαφωνούν, η κυβέρνηση καταγγέλλει τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ζήτησε και τα 3,5% πλεονάσματα και η κυβέρνηση είχε την έμπνευση να εισηγηθεί αυτά τα μέτρα» εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «σύγχυση που δεν αφήνει καμία αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά», αν και, όπως είπε, το εύχεται.

«Ο επόμενος χρόνος, με το “καλημέρα”, φέρνει έναν μποναμά, άλλα 2,6 δισ. ευρώ νέα μέτρα σε φορολογία, αυτό σημαίνει, ό,τι κινείται θα φορολογείται σ’ αυτόν τον τόπο» υπογράμμισε ο κ. Γκιουλέκας και αναρωτήθηκε «πώς θα πληρωθούν όλα αυτά».

Αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και τι θα μπορούσε ν’ αλλάξει μ’ αυτό, ο κ. Γκιουλέκας, αφού σημείωσε πως «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» και πως «η ΝΔ δεν είπε ποτέ ότι εμείς ερχόμαστε και θα τελειώσουν όλα τα βάσανα του ελληνικού λαού» αναφέρθηκε στο μείγμα πολιτικής που προτίθεται ν’ ακολουθήσει το κόμμα του, με «χαμήλωμα των φόρων και προσέλκυση επενδύσεων μ’ ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον».

Χαρακτήρισε «τομή στα πολιτικά πράγματα» τις σχετικές εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και επέκρινε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση: «Αφού χάσαμε δύο χρόνια που μας ξαναγύρισαν και μας βούλιαξαν στην ύφεση […] τώρα προσπαθούμε να ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014».

Για το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τη σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην πόλη, ο κ. Γκιουλέκας σχολίασε, ότι «το θέμα είναι τι κάνει ο πρωθυπουργός και τι κάνει το γραφείο του πρωθυπουργού, ποιες είναι οι αρμοδιότητές του» και σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός έρχεται, αλλά έρχεται να κάνει τι; Πέρα από τον επικοινωνιακό χαρακτήρα της επίσκεψης, υπάρχει ουσία; Μας έχει πει π.χ. τι θα κάνει με το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης;».

Τόνισε: «Επικοινωνιακού χαρακτήρα αυτές κινήσεις… το μόνο που κάνουν, είναι να εκνευρίζουν και τους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι περνάνε απ’ αυτή τη βαθιά κρίση πολύ χειρότερα απ’ ό,τι περνάει ολόκληρη η Ελλάδα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.