Quantcast
Γκουρία:Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει - enikonomia.gr
share

Γκουρία:Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει

δημοσιεύτηκε:

Για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, για την πολυσυζητημένη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο Άνχελ Γκουρία επεσήμανε: Πιστεύουμε ως ΟΟΣΑ ότι οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει. Ο οργανισμός ενημερώνει σχετικά με το τι έκαναν οι υπόλοιποι όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα αντίστοιχο ζήτημα. Αυτό σημαίνει «εργαλειοθήκη». Πολλές χώρες επωφελήθηκαν. Έχουμε απτές αποδείξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα ότι όποιος τις ακολούθησε πήγε πολύ καλύτερα». Αναφερόμενος ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδας, ο κ. Γκουρία ανέφερε πως η τρόικα ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προτάσεις που είχε κάνει ο ΟΟΣΑ-πράγμα που προκάλεσε την έκπληξη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού.

Παράλληλα, προσέθεσε: «Ποιες είναι οι σωστές μεταρρυθμίσεις; Αυτές που ενεργοποιούν τον ανταγωνισμό. Μόνο έτσι θα επωφεληθεί ο πολίτης, ειδικά ο μη προνομιούχος». Ενώ ερωτηθείς για το τι θα έκανε αν ήταν στη θέση του Αντώνη Σαμαρά, απάντησε πως θα έθετε ως προτεραιότητες ζητήματα που αφορούν την παιδεία, την καινοτομία, τον ανταγωνισμό και τις μεταρρυθμίσεις.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.