Quantcast
Goldman Sachs: Ανθεκτικό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα - enikonomia.gr
share

Goldman Sachs: Ανθεκτικό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

δημοσιεύτηκε:

Για πιθανό, αλλά όχι άμεσο πολιτικό συμβιβασμό μεταξύ τρόικας και Ελλάδας, κάνει λόγο σε έκθεσή της η Goldman Sachs, χαρακτηρίζοντας παράλληλα “ανθεκτικό” στην τρέχουσα συγκυρία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ειδικότερα, στελέχη της διεθνούς επενδυτικής τράπεζας επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ελλάδα όπου πραγματοποίησαν, όπως αναφέρουν στην έκθεση, επαφές με εγχώριους τραπεζίτες, υπευθύνους χάραξης πολιτικής και παράγοντες της αγοράς.

Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν είναι πως παρότι εντείνεται η πολιτική αβεβαιότητα, υπάρχουν ισχυρά κίνητρα για συμβιβασμό μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας μετά τις εκλογές.

“Εκτίμησή μας μετά από την επίσκεψη στην Ελλάδα είναι ότι οι τόνοι στις πολιτικές συζητήσεις έχουν μετριαστεί. Από τις επαφές που είχαμε συμπεράναμε ότι τα σενάρια που θέτουν εν αμφιβόλω την στήριξη της ΕΚΤ είναι επιζήμια και για τις δύο πλευρές”, σημειώνει χαρακτηριστικά η ομάδα της GS.

Σε κάθε περίπτωση η επίτευξη ενός συμβιβασμού αποτελεί μια πολιτική διαδικασία που από την φύση της είναι δύσκολο να προβλεφθεί”, σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, ενώ προσθέτουν “Οι δυσκολίες που συνάντησε η προηγούμενη κυβέρνηση στο να καταλήξει σε μια συμφωνία με την τρόικα δείχνει πως αυτό που μένει να διαπραγματευτεί είναι πιθανότατα περίπλοκο πολιτικά και ενέχει πολλές προκλήσεις (ειδικά υπό συνθήκες μη ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας)”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.